≫ 

Prve slike Šarića: Došao na suđenje od kuće, skinuo masku s lica. Pred Apelacijom rekao da nije kriv

Šarića, inače, pred Apelacijom čeka još jedan postupak

  • 5
Darko Šarić Foto: ATA Images

Pred veće Apelacionog suda u Beogradu danas je Darko Šarić prvi put došao sam od kuće, umesto da ga sprovode stražari iz pritvorske jedinice. On se poslednja dva meseca nalazi u kućnom pritvoru, nakon što je odlučeno da više nema razloga da i dalje boravi u klasičnom pritvoru.

Šarić je danas kratko rekao da ostaje pri odbrani koju iznosi već dugi niz godina, da nije kriv i da nije izvršio nijedno delo koje mu se stavlja na teret. Od suda je zatražio da se izjasni da li su pojedini dokazi, koji se nalaze u spisima predmeta, pribavljeni na zakonit ili na nezakonit način, što tvrdi odbrana.

Krivicu negira i optuženi Željko Vujanović koji je sa Šarićem, kao i Goranom Skovićem, koji je u bekstvu, označen kao organizator kriminalne grupe.

Podsetimo, pred veće Apelacionog suda Šarić je prvi put došao od kuće. On se poslednja dva meseca nalazi u kućnom pritvoru, nakon što je odlučeno da više nema razloga da i dalje boravi u klasičnom pritvoru.

Krajem decembra prošle godine, sudije Apelacionog suda su donele ovakvu odluku, nakon što je održana javna sednica, na kojoj su se razmatrale žalbe uložene na prvostepenu presudu Specijalnog suda kojom je Pljevljak osuđen na 15 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe čiji su pripadnici, kako se tvrdi, trgovali narkoticima iz Južne Amerike.

Šarića, inače, pred Apelacijom čeka još jedan postupak, tačnije sednica na kojoj će se razmatrati žalbe na presudu Specijalnog suda, kojom je osuđen na devet godina zatvora zbog pranja 20 miliona evra zarađenih prodajom narkotika. Tokom procesa je utvrđeno da su Šarić i ostali okrivljeni novac od kokaina uvodili u legalne novčane tokove i prikrivali njegovo poreklo investirajući ga u kupovinu pojedinih preduzeća, poljoprivrednog zemljišta i drugih nepokretnosti.

Posle sedam godina i devet meseci, koliko je ukupno proveo u pritvoru, Šarić je 24. decembra prošle godine prebačen u kuću na Dedinju u kojoj mu žive nevenčana supruga Lana Popović i dvojica sinova. Tada mu je stavljena i nanogvica, uz pomoć koje se kontroliše njegovo kretanje.

Video: Zgodne, fatalne, vole život na visokoj nozi: Lepotice koje su padale zbog droge i završile na robiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    28. februar 2022 | 09:47

    Pustite ga vise sta zna dete sta je 2-3 tone kokaina

  • Sanja

    28. februar 2022 | 10:43

    Vidi se koliko je izmučen u zatvoru. Bolje izgleda nego kad su ga uhapsili.

  • Smejurija

    28. februar 2022 | 10:46

    Udariš psa lutalicu dobiješ više zatvora nego dotični gospodin 😔😔😔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA