Produžen pritvor Nišlijki osumnjičenoj za zlostavljanje sina: Tvrdila da se dete poparilo vrelom vodom i umrlo

Trogodišnjak je sahranjen 10. februara u selu Paligrace gde živi rodbina njegovog oca

  • 0
Niš, mesto kuća gde je živeo dečak koji je preminuo od opekotina Foto: D.K., ilustracija: Shutterstock

Nišlijki T.S. (32) osumnjičenoj za zlostavljanje, zanemarivanje i nepružanje pomoći maloletnom licu, Osnovni sud u Nišu produžio je pritvor u kome se nalazi od 30. januara ove godine.

- Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, produžio je pritvor T.S. za još 30 dana da ne bi uticala na svedoke koji još nisu saslušani – saopštio je Vladimir Rakonjac, portparol ove pravosudne institucije.

T.S. je majka trogodišnjeg G.S. koji je 28. januara ove godine u iznajmljenom stanu svoje bake u ulici Nova železnička kolonija, pod još nerazjašnjenim okolnostima zadobio smrtonosne opekotine. Dečakovo beživotno telo 29. januara oko tri sata izjutra, pronašla je ekipa Hitne pomoći koja je došla na poziv ukućana a T.S.i njena majka su kazale da se dete poparilo vrelom vodom. Obe žene su tvrdile da se mališan prethodnog dana tuširao, te da se tom prilikom izgoreo a da su ga one namazale nekom mašću i stavile na spavanje. Kako su navele, kada su primetile da se dete ne budi, zatražile su lekarsku pomoć.

S obzirom na to da su rezultati policijskog uviđaja a posebno nalaz Instituta za sudsku medicinu, koji je obavio obdukciju dečakovog tela, ukazali da trogodišnjak nije mogao da se povredi na opisani način, dečakova majka je uhapšena a krivična prijava, ali u redovnom postupku, podneta je i protiv njegove bake D.T.

- Moja klijentkinja se nalazi na psihijatrijskom veštačenju u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici kako bi se ustanovila njena sposobnost da shvati značaj svojih postupaka i upravlja njima. Pritvor joj je produžen zbog činjenice da postoji veoma važan svedok koji bi mogao da rasvetli stanje stvari, a koji još nije saslušan – objasnio je Miroslav Ristić, branilac T.S.

Centar za socijalni rad je ostalo dvoje dece T.S. izmestio u hraniteljsku porodicu s obzirom na to da je njen suprug u vreme tragedije bio u pritvoru zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet narkotika te nedozvoljene proizvodnje oružja i eksplozivnih materija. On je u međuvremenu pušten iz pritvora, ali o ovom događaju nije želeo da se oglašava dok nadležni organi ne donesu odluke koje se tiču starateljstva nad njegovom decom.

Trogodišnjak je sahranjen 10. februara u selu Paligrace gde živi rodbina njegovog oca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA