≫ 

U kamionu sa kradenim tablicama ostavljeno 15 miliona cigareta: Vozilo napušteno 4 nedelje

Kamion stajao u neposrednoj blizini graničnog prelaza Sremska Rača

  • 2
Zaplanjene cigarete u blizini graničnog prelaza Sremska Rača Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa MUP, Policijskom upravom Sremska Mitovica - sprečili su pokušaj krijumčarenja gotovo 15 milona komada cigareta ostavljenih na teritoriji Republike Srbije u neposrednoj blizini graničnog prelaza Sremska Rača.

Tovar od 15 miliona cigareta marki zapakovan u 1.469 kartona od po 50 boksova, otkriven je u napuštenom kamionu čije su tablice, kako je policija utvrdila, ukradene sa drugog vozila.

Istraga je potvrdila da se vozač 27. januara prijavio na ovom graničnom prelazu radi istupa carinske robe - cigareta sa teritorije Republike Srbije i njene otpreme i prodaje u Bosni i Hercegovini.

Međutim, nakon izlazne prijave carini, ovaj kamion je, zajedno sa cigaretama, parkiran na parkingu u neposrednoj blizini prelaza, gde je pune četiri nedelje stajao neobezbeđen, bez carinskog dokumenta i carinske plombe.

Ono što je posebno izazvalo pažnju u ovom slučaju je činjenica utvrđena proverama - da je kupcu, pravnom licu iz Bosne i Hercegovine oduzet jedinstveni identifikacioni broj i to još 2018. godine, što znači da je reč o takozvanoj "fantom firmi".

Uprava carina i Ministarstvo unutrašnjih poslova su zajedničkom akcijom preduzeli sve mere u cilju sprečavanja neovlašćenog raspolaganja ovom akciznom robom. Uprava carina je stavila cigarete pod carinski nadzor, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova privremeno oduzelo prevozno sredstvo.

Video: Pali italijansko-srpski šverceri kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koliko je toga

    1. mart 2022 | 07:31

    Za vreme rata preslo bez carinjenja u Rep, Srpsku pa I federacija mnogi su se obogatili

  • Pavke🙏🙏🙏

    1. mart 2022 | 06:56

    Bravooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA