≫ 

Posle 5 meseci braća Jojke pušteni iz pritvora: Uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Đokića

Informaciju potvrdio sin jednog od braće

  • 11
Ubistvo porodice Đokić, hapšenje braće Jojke Prinstkrin: MUP

Braća Aleksandar i Kostadin Milošević iz aleksinačkog sela Moravac, koji su se sumnjičila za učešće u ubistvu tročlane porodice Đokić, pušteni su večeras iz pritvora.

Ovu vest je potvrdio Aleksandrov sin Kosta Milošević.

Oni su uhapšeni 24. oktobra, a pritvor im je poslednji put produžen 14. januara ove godine.

Oni su se sumnjičili da su zajedno sa Goranom Džonićem i njegovim sinovima Stefanom i Milanom učestvovali u ubistvu Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i 25-godišnje ćerke Lidije, čija su tela pronađena 2. oktobra prošle godine u ataru sela Moravac.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu ukinuo je pritvor braći Aleksandru i Kostadinu Miloševiću s obzirom na to da je njihov branilac Mladen Magdalenić 28. februara ove godine podneo predlog da njegovi klijenti budu pušteni iz pritvora u kome se nalaze od 24. oktobra prošle godine.

Sudija za prethodni postupak je pre odluke o pritvoru tražio i izjašnjenje Višeg javnog tužilaštva o predlogu koji je podneo branilac braće Milošević.

Više javno tužilaštvo se nije protivilo ovom predlogu jer je smatralo da je istraga u završnoj fazi, a da dosada izvedeni dokazi ne ukazuju na stepen osnovane sumnje da su braća Miloševići izvšrili delo zbog kojeg su uhapšeni.

Takođe, prestao je da postoji i drugi osnov zbog koga im je određen pritvor, a to je stepen uznemirenja javnosti, koji bi uticao na nesmetano vođenje postupka.

Advokat Mladen Magdalenić pozdravio je ovakvu odluku sudije za prethodni postupak i istakao da je duboko verovao u nevinost svojih klijenata i da je vrlo srećan što su dokazi pokazali da nijedan nema nikakve veze sa ubistvom porodice Đokić.

Video: Rekonstrukcija zločina koji je zgrozio Srbiju: Đokići su likvidirani brzo, tiho, u blizini naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    1. mart 2022 | 18:19

    Sad država da isplati odštetu ljudima, što su ih držali nedužne u pritvoru

  • ivan

    1. mart 2022 | 18:20

    Konacno !

  • ABC

    1. mart 2022 | 18:54

    Ovde politicari imaju upetljane ruke milion posto, cim se ovako vrti slucaj a pomaka nigdje. Ovo ce da ode u zastarenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA