≫ 

Odloženo suđenje Dijani Hrkalović za 7. april: Bivša državna sekretarka MUP-a u ponedeljak ostala bez advokata

Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dve godine zatvora

  • 7
Dijana Hrkalović odloženo suđenje Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, ATA Images

Suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović odloženo je danas jer je u ponedeljak ostala bez advokata, a sadašnji nije imao vremena da se pripremi za ročište.

Suđenje je odloženo za 7. april.

Do odlaganja je došlo jer je Hrkalovićkin novi branilac Vladimir Ðukanović, kojeg je angažovala u ponedeljak, juče podneo molbu sudu za odlaganje suđenja kako bi se najpre upoznao sa spisima predmeta i spremio za odbranu.

Na pitanje sudije da li je upoznata sa promenom advokata i da li je to njena volja, bivša državna sekretarka MUP-a je odgovorila: "upoznata sam, to je moja volja" i kratko dodala "hvala, prijatno" i sela na svoje mesto u sudnici.

Optužnim predlogom tužilaštva Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Pored nje na optužnici se nalaze i dva policajaca.

Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dve godine zatvora.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako stvari stoje

    2. mart 2022 | 15:53

    Vratice je opet na isti posao a mozda I bolji

  • M. K. YU!

    2. mart 2022 | 16:43

    Dijana je kriminalac u očima. Ima jako odbojnu facu. Nije joj nikako vjerovat. Mislim da to SUS, premećuje i vidi. Da.

  • Petao

    2. mart 2022 | 16:34

    Ova ako nije luda onda nije normalna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA