Ojadili firme za 24 miliona dinara: Pali poslovni partneri u Novom Sadu

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

  • 0
Hapšenje, uhapšen biznismen, lisice, mito, korupcija

Foto ilustracija: Shutterstock

Policija, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetile više privrednih društava za 24.386.314 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti uhapšen je R. J. (54) koji je radio za firmu „Ornament dizajn“ doo iz Šapca, dok se Ž. R. (58), odgovorno lice navedene firme, tereti za prevaru u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, R. J. je, uz pomoć Ž. R., od januara do juna 2019. godine, u nameri da pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu veći broj privrednih subjekata na teritoriji Srbije da će im za robu koju je preuzeo od njih u ukupnom iznosu od 24.386.31 dinara izvršiti plaćanja u ugovorenom roku, iako je bio svestan činjenice da to neće učiniti.

Preuzetu robu, R. J. i Ž. R. su, kako se sumnja, prodali za gotov novac, a poslovne odnose nisu evidentirali u poslovnim knjigama firme "Ornament dizajn".

Tom prilikom, kako se sumnja, R. J. je najvećim delom novac zadržao za sebe, dok je manji deo predavao osumnjičenom Ž. R. da bi potpisivao blanko dokumentacije privrednog društva "Ornament dizajn" doo, čime je navedenu firmu doveo u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza po preuzetoj robi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA