≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Počinje suđenje osmorici iz Šida zbog tuče i zlostavljanja mladića ispred novosadske kafane

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jedna osoba je u ovoj tuči teže povređena

  • 0
masovna Tuča Novi Sad Printskrin: Twitter/boo_maryna

Osmorica mladića iz Šida koji se terete za tuču ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, u kojoj su D. M. iz Vajske i N. Š. iz Čuruga zadobili teške povrede, a M. P. lakše, danas će sesti na optuženičku klupi.

Na glavni pretres u Višem sudu u Novom Sadu iz pritvora će biti dovedena trojica mladića, B. D., N. B. i L. M., protiv kojih je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu, zbog opravdane sumnje da su počinili pokušaj ubistva. NJima je poslednji put pritvor produžen do 14. marta, dok se sa slobode brane V. S., M. M., D. N., M. M. i B. M, koji se terete da su u grupi počinili krivično delo nasilničko ponašanje.

Kako je ranije navelo Više javno tužilaštvo, njima se stavlja na teret da su 20. februara prošle godine u Novom Sadu, u Ulici Laze Telečkog, ispred ugostiteljskog objekta „Lazin sokak“, u grupi zlostavljali i vršili nasilje prema više oštećenih lica, te izazivanjem tuče i bezobzirnim ponašanjem znatnije ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir, u kom događaju je teško telesno povređen oštećeni D. M., koga su pokušali da liše života okrivljeni L. M., B. D. i N. B., dok je okrivljeni B. D. pokušao da liši života više lica i to oštećene D. M., N. Š. i P. M., zadajući im oštrim predmetom ubodne rane u predelima tela u kojima se nalazi više vitalnih organa.

Brutalna tuča, podsećanja radi, dogodila se 20. februara prošle godine oko 18 časova, a na snimku prebijanja trojice mladića koji se pojavio na društvenim mrežama se vidi kako nekoliko momaka napada mladiće koji izlaze iz lokala. Video zapis je, kako se pretpostavlja, sa neke od kamera video nadzora iz te ulice.

Sumnja se da je osmorka iz Šida tukla rukama i nogama trojicu mladića sa područja Žablja i Bača i da su im zadali ubodne rane nožem, tako da su dvojicu teško, a jednog lakše povredili.

Dvojica teško povređenih mladića, nakon incidenta, prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde je Š. N. (21) primljen sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u grudni koš, dok je D. M. (24) primljen sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave.

Svi negirali krivicu

U Višem sudu u Novom Sadu, 13. decembra prošle godine održano je pripremno ročište, a prema saznanjima „Dnevnika“, svih osam mladića su se izjasnili da ne priznaju krivicu. Prema nezvaničnim saznanjima, jedan od optuženih je, u međuvremenu, odnosno pre pripremnog ročišta, Osnovnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv dvojice oštećenih.

Brzom i efikasnom intervencijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su, dan nakon incidenta, četvoricu osumnjičenih. Lisice su prvo stavljene na ruke L. M. (20), D. N. (21), V. S. (20) i M. M. (21) iz Šida, a dva dana nakon tuče, u Novom Sadu i Šidu, uhapšena su još dvojica njihovih sugrađana B. D. (21) i M. M. (21). Nakon toga, uhapšena su i preostala dvojica osumnjičenih B. M. i N. B.


Inače, krivično delo teško ubistvo u pokušaju kažnjivo je Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, a za nasilničko ponašanje propisana je kazna od šest meseci do pet godina.

Video: Potpuni haos eskalirao do velike opasnosti: Tukli ga po glavi, uzvratio vađenjem pištolja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA