Produžen pritvor kamiondžiji zbog udesa kod Kruševca u kome su poginule 2 osobe: 5 ćerki ostalo bez očeva

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Kruševcu

  • 1
Saobraćajna nesreća, Kruševac Printskrin: Tanjug

Dva promila alkohola u krvi imao je vozač kamiona Vasilije T. (66) iz Kožetina, za koga se sumnja da je 29. januara u mestu Lukavac kod Kruševca, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su poginule dve osobe, utvrđeno je veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Nišu. Vozaču je produžen pritvor na još 30 dana, prenose Novosti.rs.

U međuvremenu, planiraju se druge ekspertize kako bi se rasvetlile okolnosti koje su dovele do tragedije sa dve žrtve. G. M. (52) iz Kožetina i Z. V. (54) iz Aleksandrovca, našli su se sa još trojicom kolega u putničkom vozilu „suzuki svift“ kobnog jutra i iz pravca Aleksandrovca kretali se ka Kruševcu, gde je trebalo da se jave na posao.

Kamion „Iveko“, za čijim je volanom bio osumnjičeni Vasilije T. prešao je u suprotnu traku, prema polaznim uverenjima iz istrage, i naleteo na auto sa pet putnika.

- G.M. je vozio „suzuki“, život je izgubio na licu mesta, kao i Z.V., koji je u vozilu sedio baš iza njega, dok su tri putnika, takođe, kolege iz firme za obezbeđenje lakše bilo povređeni - navodi izvor.

- Saniteti su brzo pristigli po pozivu, ali nesrećnim ljudima pomoći nije bilo. Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice izvukli su tela.

Policija je odmah uhapsila vozača kamiona, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Kruševcu.

G.M. je za sobom ostavio suprugu i tri ćerke, dok su za Z.V. neutešne ostale supruga i dve ćerke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA