≫ 

Novosađanin pre 8 godina pucao iz tetejca i pogodio čoveka. Presuda stigla tek sad

Inače, okrivljenom je ovo ročište bilo prvo na kojem je prisustvovao od kako je počeo postupak

  • 0
Saobraćajna nesreća , muškarac drži pištolj ubistvo samoubistvo Foto-ilustracija: Shutterstock

Novosađanin Senad Tatari (31), okrivljen za delo izazivanje opšte opasnosti, počinjeno pre osam godina, osuđen je na kaznu od godinu dana zatvora, koju će služiti u prostorijama u kojima boravi, nakon što je predsedanik veća Višeg suda sudija Srđan Savić prihvatio, na ročištu zatvorenom za javnost, njegov sporazum o priznanju krivice s tužilaštvom.

Njemu se pripisuje da je delo počinio 10. aprila 2014. godine oko 10.30 sati na Temerinskom putu kod broja šest, “ sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima“, prenosi Dnevnik.

Prilikom svađe i tuče s oštećenim S. O, upotrebom pištolja, dok je bilo prisutno nekoliko identifikovanih oštećenih, kao i onih koji to nisu u postupku, među kojima su i maloletnici, nakon što je N. N. osobi ispao pištolj iz ruku „crvena zastava M – 57“, kalibra 7,62, zvani “ tetejac“, uzeo ovo oružje u svoje ruke i ispalio više hitaca u vazduh i u zemlju, od kojih se jedan odbio i oštećenom S. O. naneo laku telesnu povredu u vidu ogrebotine kože trbuha, navedeno je u optužnom aktu.

Okrivljenom se u izrečenu meru zatvora uračunava vreme provedeno u pritvoru, odmah nakon počinjenog dela, od oko tri meseca. Presuda je, s obzirom na to kako je postignuta, odnosno sporazumom o priznanju krivice, odmah postala pravosnažna.

Prema odbrani okrivljenog, do sukoba zbog kojeg je sada kažnjen, došlo je zbog toga što je on došao sam na lice mesta da bi se sreo s više lica s kojima je njegov rođak bio u sukobu. Posle svega, ispostavilo se da su na mestu događaja zatečene čaure više kalibara, a odbrana je zauzela stav da branjenik nije stigao tamo sa svojim oružjem, kako se to u početku postupka optužbom tvrdilo, već je u posed došao nakon rvanja s mnogobrojnim napadačima, naveo je za „Dnevnik“ branilac optuženog advokat Milan Alanović.

Tatari je, prema saznajima našeg lista, doveden u sud iz novosadskog Okružnog zatvora, gde se nalazi zbog odsluženja kratkrotrajne kazne iz oblasti saobraćaja. Navodno, nije bio dostupan našem paravosuđu duže vreme jer je živeo s porodiciom u inostranstvu.

Inače, okrivljenom je ovo ročište bilo prvo na kojem je prisustvovao od kako je počeo postupak, koji je započeo davno u Osnovnom sudu, a u kojem mu se stavljalo na početku i nošenje oružja.

Video: Ubio brata, pa sebi presudio: Telo u novosadskom lokalu ležalo danima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA