Uhapšen muškarac (43) koji je vređao i napao tužioca na Novom Beogradu: UST najoštrije osuđuje napad

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije osuđuje napad na zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i istovremeno pozdravlja hitre reakcije nadležnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnih poslova, koje su rezultirale otkrivanjem i hapšenjem osumnjičenog

  • 2
Hapšenje Foto: Shutterstock

Treće osnovno javno tužilašvo u Beogradu u ponedeljak odredilo je zadržavanje u trajanju od 48 časova osumnjičenom T.M.(43) zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti povodom događaja na raskrsnici ulice Tošin bunar i ulice Bulevar Milutina Milankovića, kada je osumnjičeni upučenim pretnjama bez obzira na isticanje službene legitimacije ugrozio sigurnost zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije osuđuje napad na zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i istovremeno pozdravlja hitre reakcije nadležnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnih poslova, koje su rezultirale otkrivanjem i hapšenjem osumnjičenog.

UST još jednom podseća javnost na složenost tužilačkog posla i činjenicu da se tužioci u svom profesionalnom radu susreću sa različim izazovima, posebno u oblasti lične bezbednosti, imajući u vidu da tužilačka organizacija predstavlja prvu liniju države u borbi sa kriminalom i korupcijom.

Takođe, UST ukazuje da ovo nije prvi put da su tužioci izloženi pretnjama i napadima, te da isti po pravilu nisu analizirani od strane nadležnih organa, niti su preduzeti koraci u cilju pronalaska sistemski rešenja kojima bi se adekvatno odgovorilo na predmetnu društvenu pojavu.

UST stoga ponavlja svoj apel Državnom veću tužilaca da razmotri mogućnost uvođenja beneficiranog radnog staža, uvažavajući rizike posla sa kojima se tužioci susreću.

(Telegrfa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kale

    9. mart 2022 | 10:37

    Prva linija je policija a ne tuzilastvo. Svako svog stiti nema zezanja. Odgovoran posao rade i cistaci ulica pa se svi istresaju na njih

  • SašaPk

    9. mart 2022 | 10:44

    A ko štiti narod od podmitljivih tužioca i sudija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA