≫ 

Uhapšena odgovorna lica četiri firme zbog prevare: Oštetili Direkciju za robne rezerve za 63 miliona

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

  • 0
Policija, hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Pixabay

Policija je uhapsila N. M. (40), odgovorno lice privrednih društava "Vip logistik" i "Euro stratedžik kompani", D. M. (64), odgovorno lice iste firme u Požarevcu i M. R. (58), odgovorno lice PD "Centar promet", zbog sumnje da su prali novac, prevarili i oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 63.125.067 dinara.

N. M. je, kako se sumnja, od 2017. do 2019. godine, doveo u zabludu i naveo odgovorna lica u Republičkoj direkciji za robne rezerve, da mu pozajme 600.000 litara rafinisanog suncokretovog ulja, koje je potom prodavao, navodi se u saopštenju MUP-a.

Po isteku ugovorenog roka, osumnjičeni nije vratio robu i na taj način oštetio je Republičku direkciju za robne rezerve za 63.125.067 dinara.

On se tereti da je novac koji je zaradio prodajom ulja koristio za lične potrebe, kao i za kupovinu poslovnog prostora i automobila.

Osumnjičeni D. M. tereti se da je, krajem 2018. godine, od N. M. preuzeo upravljačka prava i postao odgovorno lice PD "Vip Logistik", a zatim, iako je znao da je ta firma u blokadi i nesposobna za plaćanje, u nameri da ošteti Republičku direkciju za robne rezerve, preusmeravao novac sa tekućeg računa te firme na račune PD "Euro stratedžik kompani", kojom je, takođe, upravljao N. M.

M. R. se tereti da je, od 2018. do 2021. godine zaključio ugovore o zajmu i primio pozajmicu od N. M., kao odgovornog lica privrednog društva "Euro stratedžik kompani", u iznosu od 19.400.000 dinara, iako je znao da taj novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Sumnja se da je on tim novcem za N. M. kupio poslovni prostor u Požarevcu površine 445 metara kvadratnih.

Osumnjičeni N. M. se tereti za krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i pranje novca, dok se D. M. tereti za krivično delo oštećenje poverilaca, a M. R. za krivično delo pranje novca.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA