≫ 

Saslušani svedoci zbog paljenja ambasade SAD: Komandir tvrdi da je naređeno povlačenje policije

Svedok A. S., koji je komandovao policijskim vodom tokom mitinga kazao je da je nakon napada građana kamenicama na zgradu i ljudstvo dobio naređenje da se povuče u bočnu ulicu

  • 5
Neredi u Beogradu 2008, posle mitinga "Kosovo je Srbija" Foto: M. Beljan

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje petorici bivših policijskih generala koji se terete za propuste u obezbeđenju tokom i posle mitinga "Kosovo je Srbija" 2008. godine, kada je zapaljena Ambasada SAD u Beogradu.

Svedok A. S., koji je komandovao policijskim vodom tokom mitinga kazao je da je nakon napada građana kamenicama na zgradu i ljudstvo dobio naređenje da se povuče u bočnu ulicu.

- Naš zadatak bio je zaštita ljudi i objekta, starali smo se da ne dođe do oštećenja i neke tragedije - objasnio je svedok. - Kad je ispred ambasade krenulo nasilje, dobili smo naređenje da sačuvamo ljudstvo i da se povučemo u Ulicu vojvode Milenka, a onda u Policijsku stanicu Savski venac.

Svedok je precizirao da je sva naređenja dobijao od komandira zemunskog voda i da lično nije imao komunikaciju sa štabom.

Objasnio je i da je, u prvom trenutku kada su krenuli da se okupljaju građani policija mogla da reaguje, ali da mesta za to nije bilo nakon što se okupio veliki broj ljudi.

Video: Vučić: Imam samo jednu poruku za Albance

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    16. mart 2022 | 08:38

    A kad ce biti saslusani za bombardovanja i ubijanja civila u Srbiji...?

  • 🔴🔵⚪

    16. mart 2022 | 08:26

    Ove ljude pod hitno treba pustiti i prekinuti svako sudjenje!

  • Hogar

    16. mart 2022 | 08:49

    Kad ce bivsi americki zvanicnici biti saslusani u vezi nezakonitog bombardovanja suprotno UN ....to je ratni zlocin i trebaju da odgovaraju za to ......nece biti pravde nigde dok god je selektivna jer veliki rade sta hoce cemu onda medjunarodni sud...UN....ukinite ih nesluze nicemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA