≫ 

Završeno veštačenje nasilnika iz Zablaće koji je motkom otkinuo ženi uho: Tužilaštvo se protivi nalazu

Tužilaštvo ne prihvata taj nalaz veštačenja pa će sud na glavnom pretresu u ponedeljak nakon saslušanja oštećene svojom presudom rešiti da li je okrivljeni krivac za nevedeno ili nije

  • 1
Nikolija Vučković Goran Foto: Facebook, Shutterstock

Veštačenje Gorana Vučkovića iz Zablaća koji je teško telesno povredio svoju suprugu Nikoliju prošle godine kada joj je u noći između 29. i 30. avgusta motkom otkinuo uho je završeno, a kako je za Telegraf.rs rečeno, utvrđeno je da je on bio neuračunljiv u toku zločina.

-  Veštaci, komisija veštaka, dala je svoj nalaz i mišljenje u kome su utvrdili da se radi o osobi koja boluje od duševne bolesti vrste persistentni poremećaj sa sumanutošću, odnosno - paranoidna psihoza. Iz toga proizilazi da je njegova sposobnost shvatanja značaja dela kao i mogućnost upravljanja svojim postupcima bila isključena, samim tim ne može mu se suditi da je krivično delo učinio sa krivicom jer nedostaje elementa uračunljivosti - rekao je Ivan Čvrkić, advokat Gorana Vučkovića.

Takođe je naveo da to znači da se njemu ne može izreći kazna već mu se može izreći posebna mera bezbezdnosti.

- Drugim rečima, to znači da se njemu ne može izreći kazna, već mu se može izreći posebna mera bezbezdnosti obaveznog čuvanja i lečenja u ustanovi zatvorenog psihijatrijskog tipa - kaže on.

Dodaje da tužilaštvo ne prihvata taj nalaz veštačenja pa će sud na glavnom pretresu u ponedeljak nakon saslušanja oštećene svojom presudom rešiti da li je okrivljeni krivac za nevedeno ili nije.

- Ostalo je njeasno šta je bilo okidač i šta se tačno dogodilo, obzirom da se ni jedno ni drugo ne sećaju konkretnog događaja. Na svadbu su krenuli u dobrim odnosima, a šta se tačno i kada dogodilo u povratku, ostalo je nejasno. Činjenica je da je on bio pod dejstvom alkohola, a za nju ne znam, videćemo u ponedeljak - kaže Čvrkić.

Podsetimo, prošle godine u avgustu Vučković (31) pretukao je Nikoliju, nakon čega je ona zadobila je povrede po čitavom telu, najviše po glavi, a na prijemu u čačansku bolnicu konstatovano je da joj je muž čak otkinuo uho, i to motkom na kojoj je bio zakucan ekser.

Nju su pronašli meštani u centru sela, pored kontejnera. Bila je potpuno gola, dezorijentisana i polusvesna. Neverovatan jeziv prizor bio je kada su ljudi ugledali gotovo nepomično telo žene, pomislivši da je u pitanju nekakva gomila smeća pored kontejnera.

Inače, ova porodica je poznata policiji. Više puta je nesrećna žena prijavljivala porodično nasilje, odnosno da je trpela maltretiranje i fizičko zlostavljanje od strane supruga. Nesrećna žena sa nasilnikom ima četvoro dece i više puta je boravila u prihvatilištu za žrtve porodičnog nasilja u Čačku.

Video: Marinu Minić iz Beograda pokušao je da ubije bivši partner i upucao je sa četiri hica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA