≫ 

Otkinuo ženi uvo, pretukao i bacio u smeće: Ako sud prihvati jednu stvar, nasilnik iz Zablaća ne ide u zatvor

Na prethodnom ročištu veštak je dao ocenu da nasilnik nije bio uračunljiv prilikom izvršenja krivičnog dela.

  • 2
Zablaće, Nikolija Vučković Foto: RINA

Suđenje Goranu Vučkoviću koji je prošle godine u Zablaću na monstruozan način pretukao svoju suprugu Nikoliju nastavljeno je danas pred Osnovnim sudom u Čačku. Glavni pretres obavljen je bez svedočenja žrtve Nikolija jer u sudnici nisu uspeli da uspostave video poziv putem kojeg je ona kao posebno osetljiv svedok trebalo da da svoj iskaz.

Na prethodnom ročištu veštak je dao ocenu da nasilnik nije bio uračunljiv prilikom izvršenja krivičnog dela.

- Reč je o nalazu tročlane komisije, čiji član je taj nalaz pred sudom i stručno odbranio. Sud njihov nalaz nije odbacio. Svi predloženi dokazni postupci su izvedeni, ne računajući davanje iskaza žrtve, pa ukoliko sud ne prihvati novo veštačenje koje najavljuje druga strana, mi očekujemo da bi već na sledećem ročištu mogli da krenemo sa davanjem završne reči- rekao je advokat Ivan Čvrkić.

Veštačenje Gorana Vučkovića iz Zablaća koji je teško telesno povredio svoju suprugu Nikoliju prošle godine kada joj je u noći između 29. i 30. avgusta motkom otkinuo uho je završeno pre nekoliko dana, a kako je za Telegraf.rs rečeno, utvrđeno je da je on bio neuračunljiv u toku zločina.

- Veštaci, komisija veštaka, dala je svoj nalaz i mišljenje u kome su utvrdili da se radi o osobi koja boluje od duševne bolesti vrste persistentni poremećaj sa sumanutošću, odnosno - paranoidna psihoza. Iz toga proizilazi da je njegova sposobnost shvatanja značaja dela kao i mogućnost upravljanja svojim postupcima bila isključena, samim tim ne može mu se suditi da je krivično delo učinio sa krivicom jer nedostaje elementa uračunljivosti - rekao je Ivan Čvrkić, advokat Gorana Vučkovića.

Takođe je naveo da to znači da se njemu ne može izreći kazna već mu se može izreći posebna mera bezbezdnosti.

Zablaće, pretukao ženu, Foto: RINA

- Drugim rečima, to znači da se njemu ne može izreći kazna, već mu se može izreći posebna mera bezbezdnosti obaveznog čuvanja i lečenja u ustanovi zatvorenog psihijatrijskog tipa - kaže on.

Dodaje da tužilaštvo ne prihvata taj nalaz veštačenja pa će sud na glavnom pretresu u ponedeljak nakon saslušanja oštećene svojom presudom rešiti da li je okrivljeni krivac za nevedeno ili nije.

- Ostalo je njeasno šta je bilo okidač i šta se tačno dogodilo, obzirom da se ni jedno ni drugo ne sećaju konkretnog događaja. Na svadbu su krenuli u dobrim odnosima, a šta se tačno i kada dogodilo u povratku, ostalo je nejasno. Činjenica je da je on bio pod dejstvom alkohola, a za nju ne znam, videćemo u ponedeljak - kaže Čvrkić.

Podsetimo, prošle godine u avgustu Vučković (31) pretukao je Nikoliju, nakon čega je ona zadobila je povrede po čitavom telu, najviše po glavi, a na prijemu u čačansku bolnicu konstatovano je da joj je muž čak otkinuo uho, i to motkom na kojoj je bio zakucan ekser.

Zablaće Foto: RINA

Nju su pronašli meštani u centru sela, pored kontejnera. Bila je potpuno gola, dezorijentisana i polusvesna. Neverovatan jeziv prizor bio je kada su ljudi ugledali gotovo nepomično telo žene, pomislivši da je u pitanju nekakva gomila smeća pored kontejnera.

Inače, ova porodica je poznata policiji. Više puta je nesrećna žena prijavljivala porodično nasilje, odnosno da je trpela maltretiranje i fizičko zlostavljanje od strane supruga. Nesrećna žena sa nasilnikom ima četvoro dece i više puta je boravila u prihvatilištu za žrtve porodičnog nasilja u Čačku.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpkinja

    21. mart 2022 | 16:49

    Sada je neuracunljiv, sta je jos trebao da uradi da ide u zatvor, e sudije, kad bih vas neko tako isprebijao ili vasu zenu dobili bi dozivotnu, sramota sta izmisljate za teske pare, kakav ste vi to svet, zena malte ne prebihena, a on dao debelu lovu, pa neuracunljiv, TESKA SRAMOTA STA RADITE OVOM JADNOM NARODU

  • Mmmm

    21. mart 2022 | 22:51

    Da li ovo znaci da ce ga malo "zaleciti"i pustiti na slobodu?Pa sta ce biti kad izadje?On znaci moze , posto je ne uracunljiv , da prvo opet prebije,odnosno ubije tu zenu,a zatim da redom ubija sve koje sretne na ulici.Tada nece biti vazno ko ga je i zasto oslobodio.Ovo cudoviste treba dozivotno zatvoriti i baciti kljuc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA