≫ 

Ozbiljna zaplena carinika: Rumunski par sakrio 55 dukata "Franc Jozef" u mercedesu, vrede 44.000 evra

Pored otkrivenog zlata i novca, čija vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila, biće zadržan i automobil procenjen na oko 80.000 evra

  • 5
dukati, zaplena, Foto: Uprava carina

Carinici su u ponedeljak na kontrolnom punktu Merdare sprečili pokušaj krijumčarenja 55 dukata "Franc Jozef", vrednih oko 44.000 evra, kao i 16.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu iz pravca Kuršumlije pristigao "mercedes benc" rumunskih registarskih oznaka, kojim je ka APKiM putovalo dvoje rumunskih državljana, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje i 38-godišnji vozač i njegova dve godine mlađa saputnica odgovorili su odrečno, tvrdeći da sa sobom nose samo lični prtljag.

Detaljnim pregledom, najpre je u pregradi koja se nalazi u naslonu između zadnjih sedišta pronađena kesa sa 36.000 evra.

Potom je ličnim pregledom u torbi putnice pronađeno i 55 dukata "Franc Jozef" iz 1915. godine, teških oko 770 grama.

Putnicima je od ukupno pronađene sume vraćeno po 10.000 evra, dok će preostali novac i dukati, čija je vrednost procenjena na oko 44.000 evra, biti predmet prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Do njegovog okončanja, pored otkrivenog zlata i novca, čija vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila, biće zadržan i automobil procenjen na oko 80.000 evra.

Video: Snimljen trenutak kad carinik pronalazi skrivene pare u autu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule USA

    23. mart 2022 | 00:50

    Nevidim kakav je kriminal ako sa sobom nosim svoj vlastiti novac iz države u državu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA