Izrečena presuda za ubistvo u toku policijskog časa na Miljakovcu: 2 puta udario žrtvu dok je visio sa mosta

Za ubistvo je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora, ali je sud imao u vidi da je okrovljeni u vreme izvršenja dela bio mlađi punoletnik

  • 0
Okružni zatvor Foto: Milena Đorđević

Viši sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od osam godina i dva meseca zatvora Fadila Hrustića (21), zbog ubistva Dejana Jeremića (41) na mostu preko reke Topčiderke u Rakovici pre dve godine, u vreme zabrane kretanja, tokom vanrednog stanja zbog korona virusa.

Hrustiću je za ubistvo izrečena kazna od osam godina zatvora, a za krivično delo nepostuanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije šest meseci, pa mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od 8 godina i dva meseca.

Danas mu je produžen pritvor do upućivanja na izvršenje zatvorske kazne.

Supruga ubijenog je upućena na parnicu radi ostvarenja imovinsko-pravnog zahteva.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Prema rečima sudije, za ubistvo je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora, ali je sud imao u vidi da je okrovljeni u vreme izvršenja dela bio mlađi punoletnik.

Hrustić je osuđen jer je, svestan svoje radnje i da Jeremić može da padne u reku sa mosta, dva puta ga udario dok je ovaj držeći se obema rukama za ogradu mosta visio sa druge strane.

Oštećeni tad nije mogao da se brani, a svedoci su izjavili da je Jeremić govorio da mu ne prilaze i da će da skoči sa mosta i svi su stali, ali ga je Hrustić udario što je doprinelo njegovom padu u reku i smrti, navodi tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA