≫ 

Potpuno neobezbeđen izvor vrele vode u kom je stradao muškarac iz Bogatića: Nema ograde, ni rasvete

Pre 10 godina u isti kanal je slučajno upala manekenka Jovana Švonja

  • 0

U blizini izvora geotermalne vode u Bogatiću, u kanalu kojim voda otiče sa izvorišta gde je temperatura 80 stepeni, pod još neutvrđenim okolnostima nastradao je S. T. (46) iz ovog mesta. Beživotno telo je jutros uočio vlasnik plastenika i farme kada je iz Beograda došao na svoje imanje i ostao bez reči kada je u kanalu iz kojeg je isparavala vrela voda prepoznao S. T. koji je na imanju radio.

- Izvor tople vode je svega dvadesetak metara daleko, pa je i u kanalu voda vrela i opasna. Kako je i kada čovek upao u kanal to niko ne zna. Pretpostavka je da se tragedija dogodila noćas i da je preminuo zbog visoke temperature vode, ali će se uzrok smrti utvrditi obdukcijom - naveo je izvor Telegrafa.rs

Kanal iz kojeg su danas beživotno telo izneli radnici pogrebne službe JKP "Bogatić" i pripadnici vatrogasno-spasiačke jedinice MUP-a iz Bogatića je dubok, ali nikada u njemu nema toliko vode da bi čovek mogao da se udavi.

Inače, nesrećni čovek nije bio oženjen i živeo je sa majkom, ocem i sestrom. Ovim kanalom voda otiče do imanja porodice Pršić gde su dva kupališta u kojima se termalna voda meša sa hladnom vodom. Kanal protiče pored polјskog puta, kraj kojeg nema zaštitne ograde, a ni javne rasvete s obzirom na to da je oko 2 kilometra daleko od naselјa.

Pre 10 godina u isti kanal je slučajno upala manekenka Jovana Švonja. Ona je tada kratko vreme bila u vodi i imala je sreće da je drug sa kojim je krenula na kupanje brzo izvuče na obalu.

- Taj bol ne može ni da se zamisli. Osetila sam ga u trenutku i sigurno je jedan od najjačih bolova koje čovek može da doživi - izjavila je za medije nakon nesreće posle koje se dugo oporavlјala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA