Detalji užasa u Nišu: Devojčicu pokosio mercedes, odbacio je 8 metara. "Plakala je, bilo je žalosno slušati"

Policija je obavila uviđaj, uzroci nesreće se utvrđuju

  • 28
saobraćajna nesreća, niš, devojčica, Foto: D.K.

Danas se dogodila saobraćajna nesreća u Nišu u kojoj je teško povređena devojčica (11), saznaje Telegraf.rs.

Udes se dogodio naočigled brojnih Nišlija s obzirom na to da je ova saobraćajnica jedna od najfrekventnijih u gradu.

- Bio sam na terasi, video sam da devojčica pretrčava kolovoz, ne na pešačkom ali možda samo dva metra pored njega. Vozaču „mercedesa“ je bilo zeleno, ali mislim da je trebao da vozi sporije.

Da je vozio 30 na sat, kola mu ne bi ovako izgledala. Brzo je vozio, devojčicu je odbacio sedam, osam metara. Ne mogu da procenim njen uzrast, mislim da je desetak godina ali sam siguran da je teško povređena, jedva se pomerala, plakala je i bilo je žalosno slušati.

Hitna pomoć je došla za pet minuta, policija za dvadesetak i to je to – kazao je očevidac Senad Hasanović.

U Univerzitetskom kliničkom centru saopšteno je da se radi o jedanaestogodišnjem detetu te da je u toku dijagnostika njenih povreda.

- Ona je primljena u Urgentni centar UKC, hitno je urađena dijagnostika glave skenerom s obzirom na to da ima hematom na glavi, nisu ustanovljene unutrašnje povrede. Dete ima i povrede grudnog koša, u toku je dijagnostika kako bi se ustanovilo da li postoji i neki prelom. U ovom trenutku dete je svesno i komunikativno, nastavlja se kompletno sagledavanje njegovog zdravstvenog stanja – navedeno je iz ove ustanove.

Policija je obavila uviđaj, uzroci nesreće se utvrđuju. Prema nezvaničnim saznanjima, povređena devojčica živi u stambenoj zgradi u neposrednoj blizini mesta udesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. mart 2022 | 21:31

    Ovo je na Trosarini gde postoji semafor ispred pesackog. Svedok kaze da je bilo zeleno za vozacaa ako je devojcica pretrcavala van pesackog i na crvenom svetlu za pesake onda je ona kriva. Vidim svi pisu da se trebao kretati 30km/h a ogranicenje u gradu je 50km/h i tu nema trebao je ili nije trebao sve dok se drzao pravila. Mozda svi trebamo da idemo pesaka jer ce neki auto sutra pregaziti pesaka i sa 30km/h pa cemo pricati da je trebao da ide 10km/h. Ako je isao vise od 50km/h onda je krivica i na njemu i na devojcici.

  • Zalosno

    24. mart 2022 | 19:37

    Deca su nam ne vaspitana ili besna sad ce covek da bude kriv a nije kriv

  • sasa

    24. mart 2022 | 20:55

    vozac je verovatno isao pravo, da je skretao vozio bi sporije.tad je pesacima pravo crveno, zeleno je onima desno i levo. svakome moze da se desi da mu dete tako istrci , ne zasipajte me odmah drvljem i kamenjem , zao mi je deteta , ali nam je saobracajna kultura losa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA