Tužilaštvo traži da se dopuni istraga protiv Snajpera: Terete ga za 4 krivična dela

Sumnjiči se da je oteo i zlostavljao svoju devojku

  • 0
Slobodan Milutinović Snajper automobil požar Novi Sad Foto: NS uživo, Privatna arhiva

Viši sud u Novom Sadu naložio je novosadskom Višem javnom tužilaštvu dopunu istrage protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (38), pošto je Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio žalbu branioca i ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice, piše Dnevnik.

- Viši sud je, takođe, danas Milutinoviću produžio pritvor za još 30 dana, koji može prema ovoj odluci da mu traje do 23. aprila - rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.

On je u pritvoru od hapšenja u septembru prošle godine zbog sumnje da je oteo i prebio svoju bivšu 23-godišnju devojku.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Milutinovića za čak četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

Krivičnim zakonikom Srbije za otmicu, za koju je Slobodan Milutinović optužen, zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine zatvora, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana zatvora, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Slobodan Milutinović se sumnjiči da je 19. septembra prošle godine, u iznajmljenom stanu na Podbari, držao U. J. s kojom je ranije, navodno, bio u emotivnoj vezi, protiv njene volje. Pretpostavlja se da nije mogao da prihvati raskid, te ju je sporne večeri pozvao da razgovaraju, a potom odveo u stan gde je, kako se sumnja, maltretirao.

Njemu su, iste večeri, lisice stavljene na ruke, a U. J. je lekarsku pomoć potražila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđene lake povrede, posle čega je otpuštena kući. Međutim, istraga je proširena i na period pre tog nemilog događaja, jer je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema bivšoj partnerki. Tokom istrage, svoje iskaze su u tužilaštvu dali svedoci, majka i rođena sestra U. J, potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene.

Majka i sestra devojke koja je dospela u žižu javnosti nakon što ju je, kako se sumnja, oteo pa pretukao Milutinović, ispričale su sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri. Ispričale su i svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, kao i zbog čega su išle tamo.

Slobodan Milutinović je uhapšen u septembru prošle godine i od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen do 23. aprila. Pritvor mu je određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Pored njih, 8. oktobra prošle godine, saslušani su i policajci koji su, po pozivu, izašli na lice mesta i postupali u akciji spasavanja oštećene koja je krajem oktobra dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što je Slobodana Milutinovića prijavila za otmicu.

Kao posebno osetljivi svedok, U. J. je dala izjavu iz skrin-sobe i u vezi s dešavanjima pre 19. septembra jer je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj.

Osumnjičeni Milutinović je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu u vezi s događajem za koji se tereti. Kako je za naš list tada potvrdio njegov branilac advokat Goran Karadarević, Milutinović je do detalja ispričao sve o odnosu s U. J.

Video: U Novom Sadu zapaljena dva skupa automobila: Poznato čiji su, jedan je vlasništvo Snajperove devojke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA