≫ 

Hapšenje u zatvoru u Pančevu: Zaposleni pritvoreniku dozvolio da telefonira, a od majke tražio 5.000 evra

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu

  • 2
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

U nastavku borbe protiv korupcije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su B. H. (37) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

On se sumnjiči da je, u periodu od 16. juna do 21. septembra 2021. godine, zloupotrebio službeni položaj, tako što je kao zaposleni u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo, stupio u kontakt sa jednim pritvorenikom kome je iz svoje kancelarije omogućio da u više navrata telefonira bez znanja i saglasnosti suda.

Od pritvorenikove majke je, kako se sumnja, u više navrata zahtevao novac u iznosu od 5.000 evra, kako bi posredovao da se ovom pritvoreniku omogući ostanak u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo i nakon pravosnažnosti presude, a sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Video: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Branislava Penčića u Obrenovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    30. mart 2022 | 08:43

    Ima puno takvih, ovo je kap u moru,samo neka bude za sve isto,neki su napravili i veće prekršaje ali ih neko štiti, sve dok poslednjeg ne očistite ništa od akcije...

  • Brk

    30. mart 2022 | 09:14

    5000 = 5 godina! STOP KORUPCIJI!Mora od nekuda da se počne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA