≫ 

Anđela (21) nakon dva meseca puštena iz pritvora: Pijana vozila auto, dve devojke poginule kod Vladičinog Hana

Saslušani su roditelji stradalih devojaka u svojstvu oštećenih lica i pridružili su se gonjenju počinioca dela

  • 13
Devojka, auto smrti, Južna Morava, Vladičin Han Foto: SMS dn017, Facebook/A.N.

Dva meseca nakon stravične nesreće kod Vladičinog Hana, kada su stradale dve devojke, a dve preživele sletanje automobila smrti u Južnu Moravu, istraga je poprilično odmakla i očekuje se da tužilaštvo uskoro donese odluku o podnošenju optužnih akata.

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, A.S. koja je upravljala automobilom, nakon isteka pritvora od mesec dana, kao i saslušanja svih svedoka ovog događaja, puštena je da se brani sa slobode.

Saslušani su roditelji stradalih devojaka u svojstvu oštećenih lica i pridružili su se gonjenju počinioca dela.

Saslušani su u vozač kamiona iz Beograda, kao i vozač autobusa “Niš ekspresa”, koji su prvi naišli na mesto nesreće, obavestili policiju i hitnu pomoć, a zatim i pružili pomoć preživelim devojkama.

Predmet se nalazi kod veštaka saobraćajne struke, koji bi trebalo da na osnovu svih prikupljenih dokaza, iznese stručni nalaz i mišljenje o uzrocima ove saobraćajne nesreće.

A.S. koja je bila za volanom automobila, puštena je da se u daljem postupku brani sa slobode.

- Veštačenje je pokazalo da je u trenutku nesreće u krvi imala 0,95 promila alkohola u krvi - kaže Danijela Trajković, Viši javni tužilac.

Podsetimo, nesreća se dogodila 29. januara, oko 4 časa ujutro, kada su se četiri devojke vraćale kući u Predejane, posle izlaska u Vladičinom Hanu.

U saobraćajnoj nesreći kod tunela Manajle, u ranim jutarnjim satima, automobil marke "golf " sa četiri devojke iz Predejana, sleteo je u Južnu Moravu.

Tela Anđele M. i Katarine P. pronađena su u Južnoj Moravi. Prva je pronađena Anđela, a potom i Katarina. Obdukcija je utvrdila da su nastradale utapanjem. A. S. i K. M. su u nesreći lakše povređene.

Pritvor A.S. određen je zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti  javnog saobraćaja.

A. S. je prethodno na saslušanju u tužilaštvu u prisustvu svog advokata negirala izvršenje krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tužilaštvo je smatralo da je delo izvršila sa umišljajem, jer je vozila kola sa probnom vozačkom dozvolom u vremenu kada nije smela da vozi i to pod uticajem alkohola, neprilagođenom brzinom uslovima i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama.

Za ovo krivično delo, prema srpskim zakonima, propisana kazna zatvora je od dve do 12 godina.

Video: Tijana Ajfon posle izlaska iz pritvora: Ja sam kolateralna šteta

S.T

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    30. mart 2022 | 13:53

    Nedaj bože nikome. Tuga i za tim devojkama a i ova devojka što će tako mlada da robija. Ljudi nemojte tako pa nije ih ona terala da ih vozi. Najlakše je sad nju uništiti. Drugarice su bile sve četiri i sve četiri su svesno sele u taj auto videle su a i znale da ima probnu dozvolu i da je popila malo. Žalosni je što više nema tih mladih devojaka, al nemožete i ovu sad živu sahraniti. Nedaj bože nikome ovo.

  • Neko

    31. mart 2022 | 20:15

    Ne razumem kako ste tako samozivi, pa je l' te devojke nisu znale ko ih vozi i dovozi? Nisu znale da je pijana i da ima probnu? Je l' ih je neko udarao po usima da udju u taj auto? Kako vas nije sramota, ta devojka vec ima dovoljno veliku traumu, jer je izgubila drugarice, ali i te devojke koje su poginule su JEDNAKO KRIVE!! Svesno su usle i podrzale odluku da ih odveze pijana drugarica. I pitanje koliko i one nisu bile pijane. Ta devojka nije namerno to uradila, desio se nesrecan slucaj. Sto te devojke koje su poginule nisu razmisljale, sta bi bilo da je i prezivela devojka poginula? Sram bilo roditelje tih devojaka sto podrzavaju gonjenje prezivele devojke, jer ocigledno bi bili mirni kad bi i ona poginula. Sve su ucestovale u odluci da se voze tim autom i da se jedna od njih usprotivila i rekla e hajde da ipak ne idemo, nego su se i one vodile onim "ma lako cemo, vozi samo", pa sad ajde zivu da sahranimo devojku vozaca. Koliko puta ste samo vi polupijani i zagrejani od alkohola ipak vozili ili radili neke opasne stvari, a sad od nesrecnog slucaja i devojke koje nije imala zelju da tako ispadne pravite ubicu. Sram vas bilo koliko nemate empatije i razumevanja.

  • Sena

    30. mart 2022 | 14:17

    Poginula je i ona, njen život je pakao kao i najbližih od poginule dece, nedaj Bože nikome taku tragediju Jedino ona je živa, živeće sa tom mukom, nebranim je družile se, bile zajedno, znale sve jedna o drugoj... Izgubiti decu tuga do neba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA