≫ 

Pripadnici SBPOK-a pomogli bivšem policajcu iz Belivukove grupe da sakrije pištolj: Podignut optužni predlog

Optužnim aktom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud okrivljene oglasi krivim i izrekne im krivične sankcije po zakonu

  • 7
Specijalni Sud, Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković Foto: Milena Đorđević, TV Pink

Dana 28.03.2022. godine Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv P. L. i B. V. zbog izvršenja krivičnog dela Pomoć učoniocu posle izvršenog krivičnog dela u saizvršilaštvu.

Okrivljenima je stavljeno na teret da su pomogli učiniocima krivičnog dela bivšem policajcu koji je iz D.S. promenio ime u Vlado Georgiev i S.S. koji su optuženi u predmetu TOK zbog izvršenja krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na taj način što su kao policijski službenici SBPOK-a Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga prilikom pretresa stana na osnovu sudske naredbe koji su koristili gore pomenuti, radnje pretresanja izvršili tako da onemoguće pronalazak pištolja marke „Glok 19“ koji je neovlašćeno držan i bio sakriven u stanu, kao i da novac koji je pronađen nisu oduzeli, niti su konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da su pronađena bilo kakva novčana sredstva.

U toku dokaznog postupka saslušani su okrivljeni P. L. i B. V., te su ispitani svedoci pretresa i drugi svedoci, poslicijski službenici koju su vršili pretres.

Optužnim aktom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud okrivljene oglasi krivim i izrekne im krivične sankcije po zakonu.

Podsetimo, D.S. bivši policajac iz Loznice koji je promenio ime u Vlado Georgiev uhapšen je u velikoj akciji kada i Veljko Belibvuk.

Uhapšeni je, prema navodima medija, radio u beogradskoj policiji, ali je posao državnog službenika morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen. Prema policijskim informacijama, Belivuk je pre pet godina od jednog Lozničanina oteo podrum pića i dao ga na "upravljanje" upravo njemu, sad Georgievu. Vlasnik B. Z. je slučaj prijavio šabačkoj policiji. Kada je bivši načelnik naredio istragu, iz vrha MUP Srbije je, od jednog rukovodioca, stigao nalog da se sve zaustavi. Sve do hapšenja taj podrum pića, pokazuju prvi rezultati istrage, služio je ovoj grupi za pranje para i zelenašenje. Prema nezvaničnim saznanjima, pored njega, koji je uhapšen u Beogradu, lisice su stavljene i njegovoj supruzi.

Video: Uhapšen Lucifer, član Belivukovog klana: Privedeno ukupno 14 osoba, policija razvaljivala vrata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acko

    31. mart 2022 | 14:06

    Kazne za policijske sluzbenike treba duplirati. Ako ti kao policajac kršiš zakon,to je mnogo opasnije nego kad ga obican gradjanin krši,plus kosi se sa tvojom moralnom obavezom kao policajca da postujes zakon. Dakle, duplirati kazne za krivična dela ako je počinilac policajac.

  • Mihailović

    31. mart 2022 | 13:55

    Sve u zatvor, kazne trebaju biti i oštrije za ove koji se trebaju boriti protiv kriminala, a oni rade suprotno...treba pročešljati celu policiju, naći one koji rade za kriminalce, čak i za neke stranke koje bi rušile vlast na ulici...

  • Nebojša

    31. mart 2022 | 14:08

    Veoma je bitno po cijem nalogu, a svi znamo ime Dijana Hrkalovic. Trebamo i da saznamo ko je nju doveo u MUP, protezirao i dao joj da bude gospodar tivota i smrti. A ona je dobila sramno smesnu optuunicu. Taj ko je nju doveo i protezirao mora da odgovara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA