≫ 

Poginulo 8 rudara, mnogo je povređenih: Strašna tragedija u rudniku Soko

U aleksinačkoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da su poslali četiri ekipe za zbrinjavanje unesrećenih ljudi

  • 44
Eksplozija u rudniku, nesreća, hitna pomoć Foto: Nikola Tomić, Shutterstock

Iz rudnika mrkog uglja " Soko" u Sokobanji izvučeno je oko 65 rudara, a 8 je poginulo. Još 20 osoba je povređeno i oni se prevoze u Opštu bolnicu Aleksinac.

Direktor Doma zdravlja Aleksinac Rodoljub Živadinović kaže za RTS da je stradalo osam rudara, a da je oko 20 njih povređeno.

Ističe da su uglavnom u pitanju lakše povrede.

- Više okolnih centara je poslalo sve svoje ekipe koje su mogli, deo se prevozi u Opštu bolnicu Aleksinac - dodaje Živadinović.

Navodi da nema informacija o tome koliko je još zarobljenih rudara. Kaže i da se radi o aleksinačkoj smeni, tako da je većina rudara iz Aleksinca.

U aleksinačkoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da su poslali četiri ekipe za zbrinjavanje unesrećenih ljudi.

Nesreća se dogodila jutros oko 4 sata.

Predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević je saopštio da je na putu za Sokobanju, te da nema precizne informacije o stradalima, ali je potvrdio da se nesreća dogodila.

RTS javlja da se u rudniku obrušio se deo jame i rudari su ostali zarobljeni.

Pink javlja da su odmah reagovale spasilačke službe iz samog rudnika Soko Čitluk kod Sokobanje. Prema prvim nezvaničnim informacijama, više od 7 ili 8 osoba je bez znakova života, bez svesti i sa povredama ekstremiteta.

- Ima i određeni broj osoba koje su izvučene iz rudnika, a koje su davale u tom trenutku znake života i odmah su zbrinuti uz spasilačke službe iz samog rudnika koje reaguju i zdravstvene službe koje su aktivne i koje postoje pri svakom rudniku. Pozvane su na lice mesta i sve dežurne ekipe, prvenstveno iz Aleksinca, govorim o Vatrogasno-spasilačkim jedinicama i o ekipama Hitne pomoći iz Aleksinca, ali i iz Niša.

- Sve te dežurne službe i ekipe su na putu ka Sokobanji, odnosno ka rudniku gde je za sada iz nepoznatih razloga došlo do eksplozije u rudničkom oknu i obrušavanja zemlje. Na početku akcije spasavanja iz okna su izvučeni oni ljudi koji su bili najbliži samom ulazu, odnosno izlasku iz rudarske jame - javio je Mladen Mijatović sa Pinka.

Video: Strašna tragedija u rudniku Soko: Poginulo 8 rudara, mnogo je povređenih

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    1. april 2022 | 09:16

    Tuga. Najteži posao. I zato sam pre neki dan komentarisala da svi rudari treba da imaju i nacionalne penzije, a ne koje kakvi pevači. Saučešće porodicama. 😥🙏

  • Nbgd

    1. april 2022 | 09:17

    Tragedija odes da zaradis nesto para,radis u preteskim uslovima a opremu imaju kao da su u 19.veku . Saucesce porodicama stradalih!

  • zika

    1. april 2022 | 09:30

    Pocivajte u miru braco, saucesce porodicama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA