≫ 

Kolege se oprostile od ubijenog policajca u Zaječaru: "Počivaj u miru dragi Ivane, neka ti je večna slava"

Ivan Đurđevac sahranjen je u četvrtak, na gradskom groblju u Zaječaru uz pogrebne počasti

  • 0
Zaječar ubistvo, Ivan Đorđević Foto: Milena Đorđević, Privatna arhiva

U ponedeljak u Zaječaru se dogodio krvavi obračun kada je napadač iz vatrenog oružja u ulici 7. septembra ubio komšinicu, a zatim i policajca, Ivana Đurđevca koji je pokušao da interveniše.

Njegove kolege iz Policijske uprave u Zaječaru su se oprostile od njega, a saopštenje prenosimo u celini:

- Ivan Đurđevac bio je polaznik 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. U Ministarstvu unutrašnjih poslova bio je zaposlen od 27. maja 2019. godine. Poslove policajca obavljao je u Policijskoj ispostavi u Zaječaru, a u interventnoj patroli radio od sredine 2020. godine.

Mladi život velikog profesionalca, ugašen je na najbrutalniji način. Ivan je svoj život dao obavljajući poslove i zadatke, onako kako je to uvek činio, uz veliku ljubav prema poslu, uz neizmernu hrabrost, odlučnost i odanost službi, ugledajući se uvek na najbolje policajce, a najviše ugledajući se na svog oca, želeći da nastavi tradiciju dobrog i poštovanog policajca.

Prerana smrt našeg kolege Ivana je najveći gubitak za porodicu, njegovu majku, njegovog oca, njegovu sestru i mnogobrojnu rodbinu, veliki gubitak za policijsku upravu u Zaječaru i Ministarstvo unutrašnjih poslova, za grad i građane Zaječara, za njegove prijatelje i sve one koji su ga poznavali.

Prevelika je žrtva koju je dao u momentu kada je život tek bio pred njim, kada je tek trebalo da živi i razvija se kao policajac i gradi svoju karijeru kao neko ko brani i štiti bezbednst zajednice, kao neko ko je tek trebao i mogao da da od sebe samo najbolje. Sve vrline koje su ga krasile, činile su da Ivan bude poštovan i cenjen među kolegama i starešinama, a naročito od strane građana kojima je služio.

Svi pripadnici Policijske uprave u Zaječaru i Ministarstva unutrašnjih poslova sa ponosom nosiće ga u srcima. Ostaće primer generacijama policijskih službenika i onima koji to žele da budu, kako se herojski, požrtvovano i profesinalno izvršavaju najsloženiji zadaci, ne žaleći svoj život. Pamtićemo ga po predanosti, hrabrosti, drugarstvu i izuzetnim ljudskim osobinama.

Ivan Đurđevac sahranjen je u četvrtak, na gradskom groblju u Zaječaru uz pogrebne počasti.

U ime svih policijskih službenika, u ime policije Srbije, upućujemo poslednji pozdrav: Počivaj u miru dragi Ivane! Neka ti je večna slava i hvala - piše na kraju saopštenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA