≫ 

Svedok pogibije rudara u rudniku "Soko": Arif je imao polomljen nos, ne znam da li će i bez oka da ostane

U nesreći jutros u rudniku "Soko" poginuli su rudari Zlatković Darko (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokorilo Branko (56), Branislav Zlatanovoić (65), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34)

  • 4

U nesreći koja se dogodila jutros u rudniku "Soko" poginuli su rudari Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokorilo Branko (56), Branislav Zlatanovoić (65), Bratislav Živković (59), Stajić Bojan (34).

Smrt pred očima gledao je rudar Zoran Jović. Nesrećni čovek stajao je na ulazu u jamu i pomagao kolegama koji su uspeli da izađu.

- Svedok sam tragedije u rudniku. Video sam kolegu Arifa, njemu je povređen nos i oko. Nisam siguran da li je ostao bez njega. Pokušavao sam da pričam sa ostalim povređenima, svi su bili u zanesvešćeni, opijeni od gasa metana. Nisu znali šta pričaju niti šta ih je snašlo...- priča Zoran Jović, jedan od svedoka tragedije.

Prema njegovim rečima, samo je u jednom trenutku čuo da je pao ugalj koji je po svemu sudeći pritiskom izgurao gas metan.

- Jednostavno su se ugušili. Ko je uspeo da dođe do jame, ja sam ga prihvatio i pomogao dalje. Sve je bilo strašno - dodaje Zoran.

Ministarka rudarstva i energtike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je na konferenciji za novinare u rudniku "Soko" da se nije desila eksplozija u tom rudniku, već da su se poginuli rudari ugušili zbog visoke koncentracije metana.

- Velika je tuga, poginulo je osam rudara rudnika "Soko", ugušili su se jutros u 4.10 časova. Nije bilo eksplozije, porast metana je bio uzrok, rudari su se ugušili. Tela su na putu za Niš, da se izvrši obdukcija, istražni organi rade svoj posao, verujem da će ubrzo imati napismeno uzroke ovih dešavanja - naglasila je Mihajlović.

Ona je istakla da je rudnik metanski, a opskrbljen je svom potrebnom opremom i monitoringom.

- Imamo snimljen svaki sekund. Nije bilo eksplozije, ugušili su se od visoke koncentracije metana - rekla je ministarka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krusko Medo

    1. april 2022 | 17:49

    Ovu americku spijunku pod hitno skinut sa funkcije i postaviti nekog sposobnog i pravog SRBINA covjeka koji voli i ceni svoju zemlju i narod

  • Jku

    1. april 2022 | 17:15

    Slomio nos od isparenja . Klasican SciFi ministarke

  • Co21

    1. april 2022 | 21:05

    Ova sta rukom dotakne, to isto se pretvara u zlo. Mene iskreno asocira na zlu macehu iz Snezane i sedam patuljaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA