≫ 

"Nije mu se išlo na posao, verovatno je imao neki predosećaj": Potresna ispovest supruge poginulog Bojana (34)

U rudniku "Soko" jutros je poginulo 8 rudara, među njima i Bojan Stajić (34)

  • 14

U nesreći koja se jutros dogodila u rudniku Soko u Sokobanji jedan od osmoro stradalih radnika je i Bojan Stajić, koji ima samo 34 godine a koji je postao otac pre samo mesec dana. Njegova supruga Dragana Jovanovića ispričala je da mu se sinoć uopšte nije išlo na posao, kao da je imala neki predosećaj. 

- Mene je zvao bratanac da me pita kada radi Bojan. Pretpostavila sam da nešto ne valja. Kažem otišao u treću, kaže bila havarija na rudniku. Znala sam odmah da je poginuo. Imala sam osećaj. Niko ništa ne javlja. Išao moj bratanac tamo u ambulantu da vidi da li ga ima na spisku povređenih. Nije ga bilo a nije hteo a mi kaže. Otišao na rudnik i nema da zove. Kad se pojavio na vrata znala sam. Niko mi ništa nije rekao - priča ona kako je saznala za Bojanovu smrt:

- Ne znam ništa. Znam samo sad da ga voze u Niš a obdukciju. Juče nije hteo da ide na posao. Bili smo u Niš sa maleckim da šeta. I voleo je da ide u Niš. Sinoć kad je pošao na posao rekao je: "Bože, kako lep dan, joj što mi se ne ide". I uvek piše u autobusu do tamo. Sinoć nije. I uvek bi puštao poruku pre nego da uđe u jamu, od sinoć nema ništa više.

Bojan ima bebicu koja je prevremeno rođena, u osmom mesecu.

- Možda i bolje što se pre rodio, bar neko vreme proveo sa ocem. Ne znam što on. Bio je redovan rudar. Svi znaju koliko je radio. Možda je zato i poginuo, uvek je bio tu da se radi, nije bio sa strane. Ne mogu da verujem da njega nema. Jak, sila da on nije mogao da se spasi. Godinama je čekao dete... Dete sa mesec dana ostalo bez oca - kaže ona.

Dodaje da Bojan nije radio mesec dana pošto mu se rodilo dete a da mu je juče bio peti dan na poslu nakon pauze.

-  Da sinoć nije otišao. Eto, nije mu se išlo. Juče smo bili ceo dan u Nišu. Kupovao je svima. Jako je voleo da ide u Niš, evo i sad će da ide poslednji put. Žalosno ima samo 34 godine. Žalosno za ono dete tamo. Niko od nas to nije zasužio. Niko, nijedno slovo ne može da kaže za njega - kaže Dragana i dodae da u rudniku radio 6 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA