Tražili su od mene da ritualno ubijem svog rođaka: Beograđanin prošao kroz pakao sekte

"Lakše je manipulisati sa inteligentnom osobom koja ima sujetu"

  • 10
Žrtva sekte Printskrin: TV Pink

Jedan Beograđanin je podelio svoje traumatično iskustvo sa sektom na TV Pink, koje je još u detinjstvu doživeo.

Lakše je manipulisati sa inteligentnom osobom koja ima sujetu. Utiču na slabosti i mane čoveka.

- Najozbiljnije što su tražili od mene je da na ritualan način ubijem svog rođaka. Smatrali su da sam spreman. Osetio sam ogroman strah, jer nisam bio spreman. Bio sam dete, mislio sam da ću uspeti da pobegnem, da se izvučem.

- Ja sam te ljude video, ali ni dan danas ne znam ko su ti ljudi, koristili su šifrovana imena. Instrukcije su mi davali preko četa u grupi. Onda su krenule pretnje, jer sam hteo da pobegnem. Ostavljali su poruke na sekretarici sa umrlicima, pratili me do škole, jednom su me izgurali sa puta.

- Mesec dana je trajala agonija i uznemiravanje. Na kraju, ispričao sam sve majci. Prijavljivali smo, ali policija tada nije imala nijedan zakonski okvir da reaguje. Pomoglo mi je jedno udruženje koje se borilo protiv delovanja sekti, dodelili su mi fizičku zaštitu. Pripadnici udruženja su bukvalno spavali kod nas u kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    2. april 2022 | 13:17

    Ima li voditeljka izabranog ljekar?

  • Srba Petrović

    2. april 2022 | 14:12

    Konstantna udbaška propaganda - uvek neka bezimena sekta... Nikad ne kažu kako se ta sekta zove, šta to veruje, I slično. Da su ti neki stv

  • sk

    2. april 2022 | 12:33

    Kakve gluposti. Samo se kod nas priča o nekakvim sektama, pa te još teraju da ubiješ nekoga. Kako decu po Zapadu niko ne vrbuje. Ko iz religioznih pobuda pristupi nekoj grupi njegova stvar, ali za ovakve stvari čujem samo po Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA