≫ 

Mika Aleksić rekao sudiji: Stavio sam joj ruke na stomak i leđa jer mi se nije sviđalo što je pogrbljena

Aleksić je zajedno sa svojim advokatima, ženom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem u zgradu Palate pravde, a ispred su ga kao i prethodni put sačekali aktivisti sa transparentom na kom piše "verujemo Mileni Radulović"

  • 4
Suđenje Mika Alekisć Foto: Nikola Anđić

Suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, održano je danas u Višem sudu u Beogradu.

U prvom delu suđenja Aleksić je govorio o delovima optužnice koji se tiču J. V. i M. Đ.

- Kada je u pitanju J. V., tu epizodu sam krstio "okidač" jer se u zapisniku koji se tiče Milene Radulović okidač da podnese prijavu bio susret sa maloletnom J. V. I ostale devojke navodile su isto, posebno govoreći da je njen slučaj bio okidač za prijavu - rekao je Aleksić.

On je J. V. opisao kao osobu koja je nastupala kao da je velika glumica od rođenja.

- Ona je bila lenčuga, samoljubiva, ponašala se starije nego što je bila. Nju je znimalo samo da upiše glumu po svaku cenu - dodao je Aleksić.

Inače, devojka J. V. je govorila da ju je Aleksić pozivao u kancelariju, gde ju je navodno neprimereno dodirivao.

- Ona je rekla da je ušla u kancelariju i sela, a da sam je ja pitao "Ko ti je rekao da sedneš, sad ustani". To nije ništa neobično, jer ja nisam dozvoljavao privatnost i komotnost u studiju. Nisu kod kuće i nema razloga da sede pored mene - rekao je Aleksić i dodao:

- Rekla je da sam pitao "Zašto stojiš tako pogrbljeno", a potom joj stavio ruke na stomak i leđa. To je verovatno tačno. Intervenisao sam da ne budu pogrbljeni. To je normalno.

Optuženi je rekao da je u "optužnici primetna korekcija izjava jer, kako navodi, u jednoj izjavi devojka tvrdi da ju je on pomerao odeću, dok u narednoj govori da joj je on naredio da to sama uradi".

- Ona priča da je inicijativa moja, a potpuno je suprotno. Dodavane su replike koje se nisu desile. Na primer, da sam joj rekao da o tome ne govori - rekao je Aleksić.

Tokom suđenja Aleksić je više puta opomenut da ne čita kompletne izjave oštećenih iz optužnice i rečeno mu je da će imati priliku da im postavlja pitanja.

- Optužnica ima 58 strana i napisana je tako da ni genije nije sposoban da zapamti ni deseti deo. Zbog toga moram da čitam. Ne sme da se ispusti iz vida da su oštećene glumice. Iz aviona se primećuje da su njihove izjave unapred naučen tekst - rekao je Aleksić.

Kako je naveo, J. V. je svoju situaciju ispricala jednoj drugarici, ona drugoj i izređalo se nekoliko njih dok priča nije stigla do Milene koja "pokreće priču okidač koja ne postoji".

- Po njihovim izjavama, uključuju se advokati, psiholozi, nema psihijatara, ali se neformalno uključuju i policijski istražitelji, ne sklopu dužnosti, već dogovora u privatnoj sferi. Veštačenje je obavljeno i napisano u jednom danu za osam devojaka, to je završetak sklopa priprema. U njihovim pričama nema činjenica - dodao je.

Podsećanja radi, vlasnik škole glume je zajedno sa svojim advokatima, ženom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem u zgradu Palate pravde, a ispred su ga kao i prethodni put sačekali aktivisti sa transparentom na kom piše "verujemo Mileni Radulović".

On je rekao da je "problem J. V. što tokom korone nije imala mogućnost da izlazi tokom korone".

- To je bio jedini razlog zašto sam je pozvao u kancelariju. Rekao sam joj da nema moju podršku da upiše glumu. Posle Ive nikog nisam hteo da spremam za akademiju. E , to je bio okidač.

Dodao je da sve što je ispričao pobika optužnicu koja navodi da je devojku skidao ili joj naređivao da se skine.

- Ona je jedina izjavila da je u lošim odnosima sa mnom. Čini mi se da ona jedina od svih njih ima svest o tome šta je uradila. Druge devojke, na moje iznenađenje, o tome ne misle - zaključio je Aleksić.

Podsećamo, na prethodnom ročištu Aleksić je oko tri sata iznosio svoju odbranu. Suđenje je ponovo proteklo u znaku opomena zbog Aleskićevog opširnog objašnjavanja koje nije bilo u vezi sa optužnicom.

Aleksić je rekao da su Milenini iskazi preslikavanje serije "Seks i grad" i dodao da je "neverovatno kako se sve poklapa".

On je na prethodnim ročištima rekao i da o optužnici može da govori na samo jedan način, i nazvao ju je greškom.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor. Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u celosti optužnicu protiv Aleksića.

Video: Nastavlja se suđenje Miki Aleksiću: Legenda Crvene zvezde došla sa ženom da mu pruži podršku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordans

    4. april 2022 | 12:30

    Neverujem joj nista Cutati tolike godine pustiti sestru da ide u tu istu skolu ... Tu nesto nevalja

  • Dijana

    4. april 2022 | 12:49

    Sad ni jedna ne valja pa on ih je birao u svoju prestiznu skolu .

  • Bata

    4. april 2022 | 14:33

    Matorog napasnika u zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA