≫ 

Slučaj Džonić: Sud vratio na dopunu optužnicu protiv oca i sina zbog trostrukog ubistvo porodice Đokić

Sumnja se da je Goran Džonić namamio brata od tetke u pusto područje u priobalju Morave u Moravcu gde ih je likvidirao

  • 1
Goran Džonić, porodica Đokić Foto: D.K. , Facebook/Goran Dzonic, Privatna arhiva

Viši sud u Nišu vratio je na dopunu optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina Stefana zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, odnosno, oca Gorana, majke Gordane i ćerke Lidije koji su ubijeni su 26. septembra u selu Moravac.

Tužilac ima tri dana da otkloni nedostatke, a može tražiti od Suda dodatni rok ako za to ima opravdane razloge.

U saopštenju se navodi da je optužnica vraćana u fazi "formalnog ispitivanja" optužnog akta, kako bi nedostaci bili otklonjeni u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

Rešenjem Veća Višeg suda ocu i sinu pritvor je produžen za još 30 dana, odnosno do 6. maja. Više javno tužilaštvo u Nišu danas je potvrdilo da je podiglo je optužnicu protiv Gorana Džonića iz Moravca zbog sumnje da je 27. septembra prošle godine počinio teško ubistvo brata od tetke Gorana Djokića (57), njegova supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26) iz Aleksinca

Prema rezultatima dosadašnje istrage, Goran Džonić je namamio brata od tetke u pusto područje u priobalju Morave u Moravcu gde ih je likvidirao. Zatim je njihova tela posuo benzinom, zapalio i sakrio u jami na poljani koju je pokrio granjem i otpadom. Njihovo vozilo odvezao je desetak kilometara dalje u napuštenu separaciju na sredokraći između sela Tešica i Donja Trnava gde ga je zapalio. Za porodicom se tragalo do 2. oktobra, postojale su sumnje da su negde dobrovoljno otišli, ali je šest dana nakon nestanka nađeno njihovo vozilo a ubrzo zatim i njihovi leševi.

Kolale su različite verzije zločina, od toga da su ga ubili poverioci ili dužnici pa do sumnje a je porodica žrtva razbojničke pljačke s obzirom na to da se znalo da je Đokić sa sobom uvek nosio veliku sumu novca. Dvadesetak dana nakon pronalaska tela, uhapšen je Goran Džonić, zahvaljujući snimku sa video nadzora u selu Tešica na osnovu koga je rekonstruisano njegovo kretanje u noći ubistva. Zbog sumnje da su mu pomogli u zločinu, slobode su lišeni i njegovi sinovi a zatim i braća Milošević na koje je Džonić uperio prst u nameri da izbegne odgovornost za zločin kakav Srbija ne pamti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    7. april 2022 | 19:21

    A koji moj je tužilac radio šest meseci pa će mu trebati još TRI dana za dopunu optužnice? Sve mi to liči na slučajeve 'pevačice' i ostalih slučajeva koji su ostali ili nerešeni ili završili oslobađanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA