≫ 

Trostruki ubica iz Čačka mogao bi da dobije samo 10 godina zatvora iz jednog razloga: Zaklao majku, oca i dedu

"Ovaj slučaj je specifican iz razloga što zakon predviđa mogućnost da se učiniocu dela koji nije navršio 21 godinu u toku suđenja, sudi kao maloletniku i u tom slučaju, maksimalna kazna bi mu bila 10 godina"

  • 6
Ilija Glišović, Atenica, Čačak ubistvo Foto: Facebook/Ilija Glisovic

Nezapamćen zločin dogodio se u Čačku, kada je troje ljudi u naselju Atenica smrtno stradalo nakon što su izbodeni nožem u porodičnoj kući.

Glavni i jedini osumnjičeni za ovaj svirepi zločin jeste Ilija G. (21) koji se tereti da je usmrtio oca Milana G. (57), majku Svetlanu G. (49) i dedu Sretena G. (87). On je nakon nekoliko sati potrage uhapšen, određeno mu je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu.

Prema rečima advokata Lazara Petrovića, postoje tri moguća epiloga suđenja ovom mladiću.

- Ovaj slučaj je specifican iz razloga što zakon predviđa mogućnost da se učiniocu dela koji nije navršio 21 godinu u toku suđenja, sudi kao maloletniku i u tom slučaju, maksimalna kazna bi mu bila 10 godina. Ukoliko bi tužilac kvalifikovao ovaj zločin kao teško ubistvo, a sudilo mu se kao punoletnom, zaprećena kazna je od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora - kaže za RINU advokat Lazar Petrović iz Čačka koji nije angažovan na slučaju, već je hipotetički izneo svoju analizu ovog događaja.

Video: Prvi snimci hapšenja mladića: Čitav Čačak bio pod opsadom, pronađen u blizini porodične kuće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.p

    9. april 2022 | 21:24

    Ne igrajte se vatrom kakva kazna od deset godina skota streljti ako ne onda dozivotna robija.

  • Dzoni

    9. april 2022 | 21:16

    Ne bre brate advokatu ,ovo je bilo lako ubistvo a on iako ima 20 god nema mozga ali mozda , za drogu i ono sto njemu treba ima a za ovo sada nema. Dozivotna ili smrtna kazna ,drugo resenje ne postoji

  • SVM

    9. april 2022 | 21:19

    Kakav komentar da ostavi čovek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA