Detalji drame na Voždovcu nakon požara: Devojku u stanu pored spasilo mesto na koje se sakrila

U požaru je nastradala jedna osoba

  • 0
Požar Novi Beograd, restoran Radnički Foto: Marko Jovanović

U požaru koji je noćas izbio u Ulici mitropolita Pavla Nenadovića na Voždovcu, jedna osoba je preminula, a druga prevezena na VMA na odeljenje detoksikacije.

- Čuo sam buku, a onda kada sam otvorio vrata od stana video sam dim - ispričao je za Blic jedan od stanara zgrade na Voždovcu.

Kako objašnjava, odmah su pozvali vatrogasce.

- Mislim da su upravo njihove sirene probudile devojku iz stana pored. Ona se sklonila u kupatilo i odatle zvala brata - kazao je.

On sumnja da je buka koju je čuo nastala jer je neko već pokušavao da ugasi požar.

Kako je objasnio komandant spasilačke vatrogasne službe Miloš Majstorović, njihove ekipe su po pozivu odmah stigle na lice mesta.

- Deo požara se preneo na krovnu konstrukciju i na stan koji je bio pored. U stanu koji je goreo smrtno je stradala jedna muška osoba, a u stanu koji je bio pored bila je jedna mlađa ženska osoba koju su vatrogasci spasioci nakon lokalizacije nekoliko minuta od dolaska uspeli da spase i odvezu do ekipe Hitne pomoći. Devojka je bila u kupatilu, tu se sakrila. Bila je sve vreme na vezi sa svojim bratom što nam je u neku ruku i olakšalo posao da prepoznamo prostor u kom se nalazila, da bismo je lakše spasili - kazao je Majstorović.

Osim ove dve srećne okolnisti, devojku je spasilo i to što su je vatrogasne sirene probudile, te je čim je uočila dim, počela da traži način da se spasi.

Podsećanja radi, u Ulici mitropolita Pavla Nenadovića, noćas se oko dva časa dogodio požar u kojem je život izgubio muškarac dok je povrede zadobila mlađa ženska osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA