≫ 

Doktorka koja je prva došla do povređenog Ljajića: "Pitao za Branka, lekari nisu hteli da mu kažu da je mrtav"

Zatekli smo vozilo prevrnuto na krovu, vozač nije davao znakove života, a drugi čovek, za koga nismo znali da je Rasim Ljajić, je sedeo pored automobila

  • 13
Branko Gogić i Rasim Ljajić, nesreća Foto: D. Kocić, Marko Jovanović, Youtube/TVKopernikus

Predsednika Socijaldemokrtaske partije Srbije Rasima Ljajića koji je jutros teško povređen u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš kod Ražnja, zbrinula je medicinska ekipa Doma zdravlja iz ovog mesta i prebacila ga do Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu gde je zadržan na lečenju.

Doktorica Tanja Jovanović kaže da je je dežurala u kovid ambulanti kada je iz Doma zdravlja dobila poziv radi intervencije na mestu saobraćajne nezgode.

- Ne znam ko je alarmirao Dom zdravlja, mi smo pozvani da reagujemo i odmah smo se uputili na mesto nesreće. Zatekli smo vozilo prevrnuto na krovu, vozač nije davao znakove života, a drugi čovek, za koga nismo znali da je Rasim Ljajić, je sedeo pored automobila. Nismo ga prepoznali, jednostavno nismo očekivali nekog poznatog pa smo ga upitali za ime i prezime. Tak kada se predstavio shvatili smo o kome se radi. Pitala sam ga u kakvom je stanju, požalio se na bolove u leđima. Smestili smo ga u sanitetsko vozilo i krenuli smo ka Nišu – opisuje doktorica zbrinjavanje povređenog političar.

Kaže da je sa Ljajićem sve vreme razgovarala u nameri da ga održi u svesnom stanju.

- On se raspitivao u kakvom je stanju čovek koji je sa njim bio u vozilu. Nisam mu kazala da je mrtav, već sam mu rekla da je druga ekipa zadužena za njega - rekla je Tanja Jovanović.

Nesreća se dogodila jutros oko 9 sati kada je vozilo „škoda superb“ kojom je upravljao predsednik IO SDPS Branko Gogić, a u kome je Ljajić bio putnik, krećući se iz pravca Beograda ka Nišu probilo zaštitnu ogradu, sletelo s kolovoza i prevrnulo se na krov.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić izjavio je da je Ljajić teško povređen ali da je u stabilnom stanju.

- On je stabilno, dobrog pritiska, svestan je, njegovo stanje za sada ne zahteva neku intervenciju, tako da na miru sprovodimo dijagnostiku. Nije životno ugrožen, sve ukazuje da će se oporaviti - rekao je Perišić.

Video: Prvi snimci nesreće sa mesta nesreće u kojoj je povređen Rasim Ljajić, a poginuo Gogić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SBB

    10. april 2022 | 16:05

    Kad politicari pod blinkerima divljaju putevima za njih nevazi zakon ni jedan a kamol u saobracaju

  • Pop

    10. april 2022 | 16:00

    Nije bio vezan. Pri udaru ispao iz vozila i preziveo. Sreca u nesreci

  • Sveta Vujačić

    10. april 2022 | 16:28

    Svako dobro i brzo ozdravljenje, ljudino od čoveka !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA