≫ 

Oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu: Za volanom bio Gogić, uzrok nesreće se utvrđuje

Kako saznajemo, toksikološko veštačenje će biti sprovedeno u sklopu kompletne istrage, ali za sada ništa ne ukazuje da je Gogić bio pod dejstvom alkohola za volanom

  • 0
Branko Gogić i Rasim Ljajić, nesreća Foto: D. Kocić, Marko Jovanović, Youtube/TVKopernikus

Povodom jučerašnje nesreće u kojoj je poginuo predsednik IO Socijaldemokratske partije Srbije Branko Gogić (45) a teško povređen lider ove stranke Rasim Ljajić, oglasilo se aleksinačko Osnovno javno tužilaštvo .

- Obaveštavamo javnost da je oko 8.50 sati došlo do saobraćajne nezgode na državnom putu 1A reda, u saobraćajnoj traci iz smera Beograd aka Nišu u blizini Ražnja, u visini stare ciglane, na taj način što je putničko vozilo marke “Škoda Superb Kvatro”, kojim se prevozio predsednik Socijaldemokratske partije na mestu suvozača, sletelo s kolovoza i prošlo kroz zaštitnu ogradu, nakon čega se prevrnulo pored državnog puta 2A reda broj 158. Na lice mesta zajedno sa pripadnicima MUP –a Policijske stanice Ražanja, izašao je i dežurni zamenik javnog tužioca Janko Dinić . Nakon izvršenog uviđaja Dinić je utvrdio da je vozilom najverovatnije upravljao direktor preduzeća “Emisiona tehnika i veze”, inače bliski saradnik predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića Branko Gogić kome je na licu mesta konstatovana smrt. Rasim Ljajić je zadobio teške telesne povrede zbog kojih je hitno prevezen u Klinički centar Niš – Odeljenje za reanimaciju gde se trenutno nalazi i čije je stanje, prema poslednjim informacijama, stabilno i nalazi se van životne opasnosti – navelo je aleksinačko OJT.

Kako salje saopštava tužilaštvo, u ovom momentu uzrok nastale saobraćajne nezgode nije poznat.

- Izvršen je uviđaj lica mesta i dat je nalog za izuzimanje putničkog vozila koje je učestvovalo u nezgodi radi eventualnog veštačenja. Takođe, dežurni zamenik javnog tužioca izdao je nalog za obdukciju leša vozača, pokojnog Branka Gogića u Zavod za sudsku medicine u Nišu. Naknadno je dat i nalog da se obavi razgovor sa Rasimom Ljajićem kada to njegoo zdravstvenos tanje dozvoli u cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica naosnovu kojih će se doći do saznanja o uzroku nastanka saobraćajne nezgode – zaključilo je OJT Aleksinac u svom saopštenju.

Istraga u ovakvim slučajevima se sprovodi protokolarno s obzirom na to da je vozač, u ovom slučaju Gogić, preminuo pa ne postoji mogućnost podnošenja krivične prijave.

Kako saznajemo, toksikološko veštačenje će biti sprovedeno u sklopu kompletne istrage, ali za sada ništa ne ukazuje da je Gogić bio pod dejstvom alkohola za volanom.

Skoro sasvim je isključena mogućnost i analize tehničke ispravnosti vozila, što je takođe protokolarno postupanje u slučaju saobraćajnih nesreća, s obzirom na to da je “škoda superb kvatro” - kojom je Gogić upravljao, potpuno uništena.

Danas sprovedena dijagnostika potvrdila je da lider SDPS nije životno ugrožen te da se očekuje njegov uspešan oporavak.

- Rasim Ljajić je dobro, urađena je dijagnostika skenerom da bi se ustanovilo da li eventalno postoji ošećenje mozga. U ovakvim strašnim udesima povrede se ne prikažu odmah, nego im je rok sazrevanja 24 sata. Na sreću, njegove nisu takve ali ima teške povrede rebara i grudnog koša i nagnječenje moždane mase. Nema potrebe za drugom vrstom terapije osim praćenja vitalnim parametara i stabilizacije opšteg stanja. Ova dijagnostika nam daje realnu nadu da neće biti potrebe za drugim intervencijama. Plašili smo se onog što možemo zateći u glavi ali je druga dijagnostika bila identična prvoj, on nema takvih oštećenja. Njegovo stanje svesti je sve vreme bilo dobro, nije imao znakove potresa mozga koje mogu da imaju oni koji prođu takvu nesreću i zato gajimo nadu da će njegov oporavak biti brz – saopštio je prof dr Zoran Perišić, direktor niškog UKC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA