≫ 

Zaplena vredna 12.500 evra na Gradini: Pokušali da prokrijumčare poluge od čistog zlata

Prekršaj je otkriven kada je oko podneva na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojen automobil "mercedes" nemačkih registarskih oznaka

  • 5
zaplena, zlatna poluga, carina, granični prelaz, gradina Foto: Uprava carina

Carinici su 11. aprila na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom sprečili pokušaj jedne putnice da u ličnom prtljagu prokrijumčari dve zlatne poluge, čija je vrednost procenjena na gotovo 12.500 hiljada evra.

Prekršaj je otkriven kada je oko podneva na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojen automobil "mercedes" nemačkih registarskih oznaka.

Njime je putovala tročlana porodica grčko-bugarskih državljana, koji su na uobičajeno pitanje carinika, odgovorili da nemaju ništa za prijavljivanje sem ličnog prtljaga. Međutim, tokom detaljnog pregleda, u torbi 43-godišnje putnice pronađene su i dve poluge teške 200 grama, sa oznakom 999,9 što govori o apsolutnoj čistoći zlata.

Video: Uhapšena kriminalna grupa koja je organizovala krijumčarenje migranata iz Srbije u Mađarsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaplena

    11. april 2022 | 17:05

    Pa kakva je to zaplena. Svako moze da prenese 10.000 Eur. Ako ima vise ljudi u kolima, onda puta toliko. Sta je ovde toliko veliko? Samo zato sto je zlato?

  • Zekss

    11. april 2022 | 17:50

    Zlatne poluge od 24 karata spadaju u investiciono zlato, u svim normalnim zemljama na njih plaćaš nit porez niti se plaća carina... to je jedna vrsta investicije i ja svoju investiciju mogu da nosim sa sobom.. naravno morate imati validne papire i sertifikat..

  • Pobro

    11. april 2022 | 21:07

    A to su hteli zube da prave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA