≫ 

Kraj kakvog se pretučena Nikolija plašila: Završeno suđenje mužu nasilniku iz Zablaća, ide na lečenje

Motkom je skoro nasmrt pretukao suprugu Nikoliju

  • 10
Zablaće, Nikolija Vučković Foto: RINA

Osnovni sud u Čačku je Goranu V. iz Zablaća koji je optužen za krivično delo nasilje u porodici izrekao meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u psihijatrsijkoj ustanovi zatvorenog tipa, tačnije u zatvorskoj bolnici. On je proglašen da nije bio uračunnjiv u trenutku izvršenja krivičnog dela, kada je motkom skoro na smrt pretukao suprugu Nikoliju V.

Advokat okrivljenog, Ivan Čvrkić, ističe da su na taj način prihvaćeni rezultati dokaznog postupka i tužilac je odustao od predloga da se izvrši dopunsko ili novo veštačenje od strane Medicinskog fakulteta u Beogradu.

- Prihvaćeno je moje stanovište da se radi o bespotrebnim i suvišnim dokazima jer je činjenično stanje u potpunosti utvrđeno. U ovom slučaju pobedilo je pravo i pobedile su činjenice. Ono što je važno naglasiti jeste da u ovom krivičnom postupku niti je tužilac poražen, niti sam ja kao branilac pobednik. Ovo je jedini zakoniti put, da se Goran leči za ono što je učinio. Da se razumemo, on nije oslobođen i ide u zatvorsku bolnicu. Tamo će ga pratiti lekari, kada procene da je uračunjiv, sudu se može predložiti ukidanje te mere. Imajući u vidu delo koje je napravio, on će tamo sigurno provesti određeno vreme - izjavio je za RINU advokat Ivan Čvrkić.

Advokatica okrivljene, Irena Ilić, nakon suđenja ističe kako smatra da je u ovakvim slučajevima celishodnije izricanje represivne zatvorske mere u odnosu na meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja, a o čemu svedoči i događaj koji se odigrao pre samo nekoliko dana u Atenici.

- S obzirom na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, koji je danas dostavljen u drastično izmenjenom obliku ističem da celokupni postupak, počevši od faze istrage koji se vodio pred Osnovnim javnim tužilaštvom, pa do donošenja meritorne odluke pred Osnovnim sudom je vođen na nestručan način, u skladu sa linijom manjeg otpora. Nadam se da zbog nezainteresovanosti postupajućih nadležnih organa, u rubrikama vaše štampe, odeljak crne hronike, nećemo ugledati nove žrtve uključujući i Nikoliju - navela je Ilićeva za RINU.

Na ovu presudu Osnovnog suda odbrana oštećene nema pravo žalbe.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    14. april 2022 | 07:39

    Ukoliko je neuračunljiv ne treba da živi a ne da to bude olakšavajuća okolnost. Nikad se neće izlečiti samo je pitanje kada će opet nešto slično napraviti.

  • Djuka 021

    14. april 2022 | 09:34

    Izvinite ali to sto je on uradio sa jadnom zenom, da je po meni nebi NIKAD izasao iz bilo kakve institucije niti psihijatrije niti iz zatvora.

  • Cica

    14. april 2022 | 09:02

    Ako je neuračunljiv sto nije sebj naudio ili mami i tati, bratu i nek i m svom nego zeni. Doživotna takvoj bagri . Zato i pknavljaju svoja zlidela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA