≫ 

Završne reči na suđenju za masakr u Jabukovcu: Maja manipulativna osoba, Pernić zaljubljen i izmanipulisan

Presuda će biti izrečena u sredu 20. aprila

  • 3
Davor Pernić, Maja Badjikic, Maja Bađikić, Jabukovac Foto: Facebook, Printskrin: Youtube, Facebook/Novica Maja Badjikic

U Višem sudu u Zaječaru Tužilaštvo i advokati optuženih za četvorostruko ubistvo kod Jabukovca koje se dogodilo avgusta 2019. godine juče su dali završne reči, a presuda za ovaj zločin biće obelodanjena u sredu, 20. aprila u 10 sati. U zaseoku Jabukovca pre tri godine ubijeni su Raja Kazimirović, njegova majka Dragica, sestra Ljubinka Oprikić i sestričina Dragana Jozeljić, a za ubistvo su optuženi Davor Pernić i Maja Bađikić.

Naime, tužilac Ksenija Branković predložila je sudu da Maja Bađikić bude osuđena na kaznu od 40 godina zatvora, a Davor Pernić na 35 godina, ne zato što je on manje kriv već zato što je zloupotrebom najčistije ljudske emocije izmanipulisan da učini ono što je učinio. Kako se čulo od tužioca, psihološki profili okrivljenih utvrđuju da je Maja Bađikić manipulativna osoba, a da je Pernić podložan manipulaciji, te je Maja iskoristila Davorovu zaljubljenost da ga natera na zločin. Ona je, kako se dalje navodi, rekla da je teško obolela i da joj je neophodan novac.

Advokat Davora Pernića, Vlastimir Mihajlović je danas rekao da imajući u vidu priznanje svih dela predlaže da Perniću bude određena kazna od 31 godine zatvora i dodao da Davor duboko žali zbog svega što se desilo.

Miroslav Lazić, branilac Maje Bađikić, smatra da nema nijednog dokaza da je Maja učestvovala u zločinu, te predlaže da je oslobode optužbi.

žrtva jabukovac Žrtve četvorostrukog ubistva / Foto: Privatna arhiva

Ranije tokom glavnog pretresa veštaci su potvrdili da se DNK profil sa opušaka pronađenih na mestu zločina u potpunosti poklapaju sa DNK profilom Maje Bađikić, međutim za advokata Lazića sporno je to što su isti pronađeni šest meseci nakon ubistva i kaže, postoji šansa da su podmetnuti. Takođe izražava sumnju u validnost veštačenja, s obzirom na to da su u dužem vremenskom periodu opušci bili izloženi suncu, kiši i snegu. Više o ovim tvrdnjama možete čuti u nastavku od advokata Miroslava Lazića koji je jedini danas pristao da govori za portal Zamedia.

Da podsetimo, ubrzo pošto je Davor Pernić povezan sa četvorostrukim ubistvom i uhapšen, on je priznao da je zločin izvršio sam i odveo policiju do mesta gde je bilo zakopano oružje. Mesec dana posle toga Maju Bađikić označio je kao saučesnicu i ona se danas brani sa slobode.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    16. april 2022 | 19:28

    Posle 6 meseci pronađeni opusci bili na vetru, kiši, snegu, suncu i bez greške je utvrđen DNK. Svašta može kod nas.

  • Lord

    16. april 2022 | 21:18

    Nema sanse da se izvuce DNK posle 6 meseci!I ovo je farsa od sudjenja,kao i mnoga druga.

  • Nedeljko

    19. april 2022 | 18:56

    Dozivotna svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA