Rumunski državljanin pokušao da siluje i ubio staricu kod Požarevca: Osuđen je danas zbog jezivog zločina

Zločin se dogodilo u noći između 4. i 5. januara prošle godine u selu Rečica kod Požarevca

  • 2
Zena (84) izbodena i pokusaj silovanja Foto: Shutterstock, Milena Đorđević

Viši sud u Požarevcu danas je na 20 godina osudio V.J. (38), rumunskog državljanina zbog ubistva i pokušaja silovanja starice R.K. (86) u selu Rečica, saznaje "Telegraf.rs".

Kako je "Telegraf.rs" pisao, zločin se dogodilo u noći između 4. i 5. januara prošle godine. Sud ga je danas osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od dve decenije i ima pravo žalbe.

Prema optužnici, V.J. se sudilo zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja. Obdukcija je pokazala da je starica usmrćena ubodima u vrat i da nije silovana.

V. J. se tokom postupka branio da je bio pod dejstvom alkohola.

- Rumunski državljanin pre zločina radio je kod starice. I tog 4. janura 2021. godine došao je kod nje u kuću kako bi je opljačkao. Starica mu se usprotivila i pokušala da ga otera. On ju je zatim oborio na pod i pokušao da siluje. Nesrećna žena se dočepala noža i u borbi sa manijakom posekla ga je po ruci. On je, zatim uzeo nož i ubo je u vrat. Zatim, je pobegao. Policija ga je već narednog dana uhapsila u okolini Pančeva- rekao je naš izvor.

Podsećanja radi,  u prvom trenutku se sumnjalo na samoubistvo, jer u kući nije bilo tragova izvršene premetačine i pljačke. Prema rečima komšija, Radinka je živela sama, jer joj sin radi u Italiji, gde je radio i njen pokojni suprug, a ćerka sa porodicom živi u Požarevcu.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA