≫ 

Srpski dečak napadnut na Vaskrs kod Obilića na KiM: Prišla mu grupa albanskih mladića i počela da ga vređa

Ovakvi incidenti posledica su antisrpske retorike Prištine i Aljbina Kurtina, kažu iz kancelarije za KiM

  • 16
Babin most , napad na dečaka Foto: Google maps, Shutterstock

Trinaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti S. M. napadnut je na najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs u selu Babin Most u opštini Obilić na Kosovu i Metohiji.

Njega je sinoć ispred kafića napala i vređala grupa od desetak starijih mladića albanske nacionalnosti.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, slučaj je prijavljen policiji, a roditelji dečaka do kasno u noć su davali iskaz u policijskoj stanici u Obiliću.

Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović upoznat je sa slučajem i na raspolaganju je porodici dečaka za svu neophodnu pomoć i podršku.

Iz Kancelarije za KiM upozoravaju da ovaj napad, do koga dolazi baš na najveći pravoslavni praznik Vaskrs, pokazuje da Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu bez bojazni da obeleže ni najveće praznike, već treba da strahuju za decu i njihovu bezbednost.

Ovakvi incidenti, sa, kako se navodi, očiglednom etničkom motivacijom, posledica su antisrpske retorike Prištine i Aljbina Kurtina, koji generiše otvorenu mržnju prema svemu srpskom.

I o ovom incidentu Kancelarija za KiM će obavestiti međunarodne predstavnike koji imaju mandat da Srbima na KiM garantuju bezbednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mijo

    25. april 2022 | 18:04

    To je siptarske hrabrost njih 10 napalo decka.Bre kakvi junaci ovi iz Kosovo republjik

  • moki

    25. april 2022 | 18:40

    Ajmo Ameri englezi francuzi poljaci litvanci ukrajinci svedjani nemci.., Najostrije osudite ovo ugnjetavanje .. Ajde ajde...

  • Sarkazam?!?!?

    25. april 2022 | 19:12

    Koliko minusa, izgleda da je sasvim normalno da Srbi budu napadani. Ali se zato digla frka kad je napadnuta kosovska policija i odmah smo postali faktor nestabilnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA