≫ 

Belivuk i Miljković doživeli šok kada je rečeno da je uhapšen "Đavolji advokat": Lazarević u lošem stanju

Tužilaštvo za organizovani kriminal početkom aprila podiglo je novu optužnicu, drugu po redu, protiv Belivuka, Miljkovića i još deset pripadnika njihove grupe

  • 1
Dejan Lazarević, Marko Miljković, Veljko Belivuk Foto: ATA Images, TV Pink

U Specijalnom sudu u Beogradu danas iz drugog pokušaja odloženo je pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, a jedan od razloga je hapšenje njihovog advokata Dejana Lazarevića.

Kako saznajemo, Veljko Belivuk i Marko Miljković, su nakon što su saznali da im je uhapšen branilac zanemeli i nisu se javljali za reč, a u sudnici je  nastao šok.

Inače, Lazarević, poznat po nadimku "Đavolji advokat", uhapšen je 14, aprila kao član grupe Darka Šarića. On je nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal hitno hospitalizovan i i dalje je, kako Telegraf.rs saznaje, u lošem stanju zbog visokog pritiska.

Darko Šarić Foto: Marko Jovanović, ATA Images

Suđenje Belivuku i njegovom klanu odloženo je ujedno jer i advokat Nikola Ristović, koji je sa uhapšenim Lazarevićem zastupao više okrivljenih, zatražio odlaganje suđenja kako bi mogao da pripremi odbranu zbog novonastale situacije. On je ostao sam u predmetu pošto je glavni advokat u Belivukovoj grupi uhapšen. Sud je takođe obavešten da su optuženi Vladimir Grek i Vlado Draganić ostali bez odbrane, pošto im je advokat Marko Janković otkazao punomoćje. Odloženo je za 24. maj zbog izostanka dvojice branilaca.

Podsetimo, prema optužnici oni se terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. U međuvremenu na teret im se stavlja još dve likvidacije.

Osim Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Ðurića, Nemanju Lakičevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Ðordevića, Aleksu Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Okrivlljeni saradnik Hrvatin, koji je ranije osuđivan za ubistvo navijača 2005 godine, detaljno je ispričao tužilaštvu kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on. O ubistvima je tužilaštvu ispričao sve i Spasojević.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević, koji nemaju status saradnika okrivljenih ispričali su na koji je način grupa preprodavala drogu.

Slađana Sekulić i Nikola Stefanović su u kućnom pritvoru i oni će sutra jedini doći bez pratnje sudske straže.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru 2021. godine delovala pod okriljem Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su im davali naloge gde, kada i na koji način neko treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u promet...

Naloge su prenosili mahom putem aplikacije Skaj.

Tužilaštvo za organizovani kriminal početkom aprila podiglo je novu optužnicu, drugu po redu, protiv Belivuka, Miljkovića i još deset pripadnika njihove grupe.

BONUS VIDEO:

Video: Snimak kolone Belivuka i njegove ekipe koju dovoze na suđenje: Telegraf na licu mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA