≫ 

Dijana Hrkalović: "Sve sam radila po nalogu Nebojše Stefanovića"

"Nalog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova bio je da se sačeka sa slanjem izveštaja"

  • 17
Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović Foto: Nikola Tomić, Tanjug/Miloš Milivojević

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović danas je u nastavku suđenja u Tužilaštvu za organizovani kriminal iznela odbranu prilikom koje je izjavila da je sve radila po nalogu Nebojše Stefanovića.

- U vezi prve tačke optužnice želim da istaknem nekoliko stvari. Nalog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova bio je da se sačeka sa slanjem izveštaja - navela je optužena, govoreći o navodima optužnice u kojima se navodi da je pomogla Belivuku i Miljkoviću u postupku koji je protiv njih vođen zbog ubistva Vlastimira Miloševića.

- Kao tadašnji sekretar UKP informisana sam verovatno od nekoga iz službe za kriminalističku analitiku koja je vršila analizu telefona, da se u nekim prepiskama pominju ministar Stefanović, neki tužioci, policacjci. Ministar Stefanović je uvek tražio da bude obavešten neodložno o takvim stvarima. Ja sam ga obavestila i on je naložio da mu se taj materijal dostavi, što sam ja i učinila - navela je Dijana Hrkalović tvrdeći da je ministru materijal dostavila u zatvorenoj koverti i da uopšte nije znala šta unutra piše.

- Izdao je naređenje da pozovem Milenkovića i da Milenkoviću kažem, citiram "da sačeka sa slanjem izveštaja". Zatim, nakon toga je usledilo nekoliko pisanih i usmenih urgencija Nataše Krivokapić, ja sam rekla da moramo, ali je njegov nalog ostao isti, da se sačeka sa slanjem. Kod poslednje urgencije,u julu 2017. ministar mi je na drzak i bezobrazan način rekao "ukoliko ima neki problem sa tim predmetom, neka se obrati ministru Nebojši Stefanoviću", govoreći o sebi u trećem licu. Znam da posle toga što je ministar poručio gospođi Krivokapić ona više nije slala urgencije. Sledeća je tek stigla osam meseci kasnije, od suda.

- Želim da se izjasnim i za sledeće. Nije mi jasno na osnovu čega tužilac tvrdi da sam nekome obezbedila bolji procesni položaj, o kom odlučuje sud. Ne znam kako je kašnjenje izveštaja moglo da utiče na presudu. Taj materijal je dostavljen, sud je ostao pri oslobađajućoj presud - navela je ona, tvrdeći da ni na koji način nije postupaka u predmetu koji je vođen protiv Belivuka i Miljkovića zbog ubistva na šinama.

Dijana je takođe prvi put govorila o optužbama da je naredila da se skloni deo audio i video snimka u kom pokojni advokat Dragoslav Ognjanović i ubijeni Dragoslav Miloradović govore o njoj.

- Informisana sam o tome da sam pomenuta u razgovoru neka dva lica. Poznato je da se inače privatne stvari iz razgovora ne stave, ukoliko nemaju veze sa krivičnim delom. Nisam naložila da se bilo šta uklanja, a koliko znam, ceo materijal je otišao ka tužiocu. Tužilac Mandić, koji je ovde postupajući tužilac je obavešten o celom razgovoru. Ja bih ga pozvala za svedoka, ali je on ovde tužilac - rekla je ona i na pitanje da li poznaje Veljka Belivuka odgovorila: "Znam o kome se radi, ali ne ne poznajem ga."

BONUS VIDEO:

Video: Dijana Hrkalović na sud došla kao na modnu pistu, pa se obratila novinarima: Dobar dan, svima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😎

    27. april 2022 | 16:35

    Naravno da jesi ALI ON NEĆE ODGOVARATI kao što je i BELIVUK a neće odgovarati NIKO OD DRŽAVNOG VRHA

  • 🎶

    27. april 2022 | 16:35

    Napredno kolo. 😜

  • SS

    27. april 2022 | 17:39

    Ma da...jadna ti nevina a sve ti pakovali drugi... Ajde beži bre ......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA