≫ 

30 dana od zločina u Zaječaru: Dušan presudio komšinici Veri i mladom policajcu Ivanu, a motiv odneo u grob

"Ova zgrada još miriše na smrt. Oprali smo krv, ali i dalje nam se ona pričinjava. Težak je bio život poslednjih mesec dana" - kaže jedna od Verinih komšinica.

  • 0

Dušan Zagorac (76) iz Zaječara, iz samo njemu poznatih razloga, tog 28. marta ove godine posvađao se sa komšinicom Verom Đekić (62) i nakon nekoliko minuta joj i presudio iz pištolja koji je imao u nelegalnom posedu. Ne zadugo hladnokrvno je ubio i mladog policajca Ivana Đurđevca (28) koji je došao na poziv građana.

Obesni muškarac nakon dvostrukog ubistva pobegao je u potkrovlje zgrade i upucao se iz pištolja kalibra 7,62 mm. Motiv zločina odneo je u grob.

Kako je "Telegrf.rs" prvi pisao, zločin se dogodio u ponedeljak 28.marta ove godine oko 22 sata u Ulici 7. septembra.

Prema rekonstrukciji koju i objavljujemo, Zagorac je nakon svađe hicem u glavu usmrtio komšinicu Veru. Zatim, je na među spratu iz istog pištolja usmrti mladog policajca Ivana naočigled njegovog kolege. Dvostruki ubica je potom, pobegao u potkrovlje zgrade gde je pucao sebi u glavu.

Zagorac je prema rečima stanara zgrade u Ulici 7.septembra, u kojoj se dogodio krvavi pir, godinama unazad psihički zlostavljao komšinicu.

- Vera je bila žrtva Zagorca. Često ju je verbalno napadao, pretio joj i bacao hranu na terasu. Ni dan danas ne verujemo da ju je ubio. Ova zgrada još miriše na smrt. Oprali smo krv, ali i dalje nam se ona pričinjava. Težak je bio život poslednjih mesec dana- kaže jedna od Verinih komšinica.

Istraga u toku

Nakon ovog zločina Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je policiji da utvrdi da li je i koliko ranijih prijava bilo protiv Zagorca bilo i za koja krivična dela. Takođe, utvrđuje se i da li su institucije reagovale i na koji način su ukoliko je prijava bilo sankcionisale ubicu komšince i policajca.

Vera prijavljivala nasilnika

Ubijena Vera prijavila je 31. avgusta prošle godine Zagorca za uznemiravanje. Prema našim informacijama iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, 1. septembra prošle godine postupajući zamenik javnog tužioca stavio je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi u Zaječaru. Međutim, nije bilo elemenata za pokretanje krivičnog postupka protiv Dušana Zagorca.

- Ta odluka je doneta jer je utvrđeno da Dušan Zagorac nije upućivao ozbiljne pretnje da će napasti na život i telo oštećene Vere Đekić, nije bilo sumnje da nelegalno drži oružje, a prilikom same intervencije policije na lice mesta izlazila je i ekipa Hitne službe koja je procenila da lice Dušan Zagorac ne predstavlja opasnost za sebe i druge, da nije za pregled i evenutalnu dalju hospitalizaciju na Neuropsihijatrijsko odeljenje Zdrastvenog centra Zaječar - rekli su za medije u OJT Zaječar.

Inaače, ovo je bila samo jedna krivična prijava protiv Dušana Zagorca ovom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA