≫ 

Otkrivamo gde je Maja Bađikić, osuđena na 40 godina zbog masakra u Jabukovcu: Oduzet joj pasoš

Ona je dobila 40, a on 36 godina zatvora zbog ubista Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53)

  • 4
Maja Bađikić, Dragica i Raja Kazimirović, Jabukovac

Printskrin: Youtube, Privatna arhiva

Maja Bađikić (28) osuđena je pre nedelju dana na 40 godina zatvora, a Davor Pernić na 36, zbog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53). Maja je tako postala druga žena koja je osuđena na maksimalnu kaznu u Srbiji, a prva je Ana Filipović (42) koja je dozvolila svom dečku Mališi Jevtoviću da siluje i ubije njenu ćerku Katarinu (3).

Maja, kako saznajemo, još uvek nije otišla u zatvor, pasoš joj je oduzet i ona na "slobodi" čeka poziv za izvršenje kazne.

- Maja još uvek nije u zatvoru, sledi žalba na presudu. Njoj je oduzet pasoš... Ona je tu, čeka na slobodi. Inače, optužba protiv Maje se zasniva na tom famoznom opušku koji je podmetnut, na iskazu svedoka Cvetkovića i na iskazu Pernića koji je sve ono čime je teretio Maju nije dokazano. On je, navodno, imao neke razgovore snimljene, mi smo to sedam sati slušali da bi na kraju rekao da on to nema pa preko toga kada je vreme izvršenja krivičnog dela gde je prvo priznao da je to bilo 7. a sudija nam sada kaže da ona nema alibi za 9, a tog 9. objektivno krivično delo nije moglo da se izvrši zato što se veštak producent izjasnio da je to najmanje 24 sata od trenutka kada su tela nađena na mestu zločina. Tako da ne znam koje je pravno objašnjenje zašto je Maja osuđena. Žaliću se, tražio sam i produženje roka za žalbu. Očekujem da će pravda pobediti. Potom, na toj malokalibarskoj puški ima tri različita DNK, a nijedan nije njen. Onda kažu da je ona nosila rukavice, a onda veštak kaže da bi njen DNK bio tu i da imala rukavice - kaže njen advokat Miroslav Lazić.

Podsetimo, Maja Bađikić i Davor Pernić osuđeni su u Višem sudu u Zaječaru zbog četvorostrukog ubistva u Jabukovcu. Ona je dobila 40, a on 36 godina zatvora zbog ubista Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53).

Maja je, kako se navodi u optužnici, pucala iz puške i ubila Dragicu, a potom je hicem u glavu "overila" njenog sina Raju. Davor, koji je bio u emotivnoj vezi sa njom, iz pištolja "škorpion" likvidirao je Ljubinku, a onda njenu ćerku Draganu.

Po dogovoru su, kako se navodi u optužnici, u avgustu 2019. godine otišli na imanje Raje Kazmirovića. Davor je svojim kolima došao do kuće Maje Bađikić. Ona je već bila u svojim kolima i čekala ga. Pakleni plan im je bio da opljačkaju Kazimirovića koji je, kako se po selu pričalo, navodno imao 100.000 evra i ćup sa zlatom.

Rekonstrukcija ubistva u Jabukovcu, Mapa

Ilustracija: Telegraf/Facebook/Privatna arhiva/Novica Maja Badjikic

Davor je vozio prvi, a za njim je vozila Maja. U jednom trenutku su se parkirali, a potom je Davor preneo oružje iz svog vozila u njeno kojim su se odvezli do oboda šume. Izašli su iz kola, stavili fantomke na glave, rukavice na ruke i naoružani krenuli ka kući Raje Kazimirovića.

Raja je ubijen na traktoru, Dragica dok je cepala drva u dvorištu, Dragana dok je čitala knjigu ispred manje kuće u dvorištu, a Ljubinka je likvidirana na stepenicama koje vode na sprat kuće.

Nakon hapšenja Davor Pernić priznao je da je zločin izvršio sam i odveo policiju do mesta gde je bilo zakopano oružje. Mesec dana posle toga Maju Bađikić označio je kao saučesnicu.

Presuda je, kako smo naveli, doneta pre dva dana, a Maja je iz jednog razloga dobila veću kaznu od Davora.

Tužilac Ksenija Branković je, još pre izricanja presude, predložila sudu da Maja Bađikić bude osuđena na kaznu od 40 godina zatvora, a Davor Pernić na 36 godina, ne zato što je on manje kriv već zato što je zloupotrebom najčistije ljudske emocije izmanipulisan da učini ono što je učinio.

Prema rečima tužioca, psihološki profili okrivljenih utvrđuju da je Maja Bađikić manipulativna osoba, a da je Pernić podložan manipulaciji, te je Maja iskoristila Davorovu zaljubljenost da ga natera na zločin. Ona je, kako stoji u optužnici rekla, da je teško obolela i da joj je neophodan novac.

BONUS VIDEO: 

Video: Rekonstrukcija zločina: Dušan presudio komšinici Veri i mladom policajcu Ivanu, a motiv odneo u grob

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Клоп

    28. april 2022 | 21:33

    Како је могуће да максималну казну чека на слободи? чуј то, одузели јој пасош., па свако би и без пасоша покушао да пређе илегално границу знајући да га чека вишедеценијска робија....стварно свашта.

  • haj

    28. april 2022 | 21:37

    gde to ima u svetu ;40 zatvora i na slobodu tal ima to negde na zemalskoj gugli sem u srbiju i tumije neka pravda i zakon

  • Goca

    29. april 2022 | 07:41

    Jos na slobodi a osudzena to samo ima u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA