≫ 

Besne automobile zamenili električnim trotinetima i biciklama: Tri ubistva u Beogradu vezuje jedna ista stvar

Inače, do nedavno su se likvidacije izvršavale iz "besnih" kola u pokretu, a pre nekoliko godina, naša mafija je preuzela modela likvidacija koje su prvo počele u Italiji, a to su rafali sa električni trotineta i bicikli

  • 3
Ubistvo, kafe Ritual, Luka Žižić Nehruova 51, Novi Beograd, Bojan Mirković Foto: Tanjug/Privatna arhiva, Shutterstock, Mateja Beljan

Luka Žižić (37) koji je likvidiran sinoć u svom kafiću "Ritual" na Novom Beogradu ubijen je na sličan način kao i Bojan Mirković u "Belivilu" pre dve godine. Tačnije, likvidatori obojice su sa mesta zločina pobegli električnim vozilima.

Lukin ubica je na mesto zločina u Nehruovu ulicu došao u radnom odelu, a sa lica mesta je sakrio trotinet kojim je, na kraju, pobegao.

Prema našim informacijama, on se juče dovezao do ugostiteljskog objekta u kom se Žižić nalazio sa bratom i prijateljima.

- Na sebi je imao kačket, masku, rukavice i fluorescentni prsluk. Rekao je, "Dobro veče" i zamolio da ode do toaleta. Nakon nekoliko minuta izašao je iz njega, prišao Luki i počeo da mu puca u glavu i grudi - rekli su prijatelji ubijenog policiji.

Video: Snimak ubistva Luke Žižića: Ubica prišao do stola i ispalio nekoliko hitaca direktno u njega

Kada su shvatili šta se događa, Lukini prijatelji skočili su na ubicu i počeli da ga udaraju. U tom trenutku uspeli su da mu skinu masku sa lica, oduzmu pištolj i rukavicu.

- Policija je na mestu ubistva našla pištolj i šanžer, jednu rukavicu i masku osumnjičenog za zločin. Sve je dato na veštačenje kako bi se sa svih predmeta skinut DNK-a. Na mestu zločina nađena je i krv mladića osumnjičenog za zločin - kaže naš izvor blizak istrazi.

U jednom trenutku Lukin brat je uzeo nož i krenuo ka osumnjičenom.

- Videli smo da je Žižić izvadio nož i da će sa njim napasti mladića koji mu je upucao brata. U nameri da sprečimo da ga povredi, zaštitili smo ubicu koji je iskoristio trenutka i pobegao iz lokala. Uzeo je trotinet iz grmlja i nestao- pojasnili su prijatelji ubijenog.

Policija je uzela izjavu i od brata ubijenog Luke Žižića. On je potvrdio da je bio u lokalu kada je ušao mladić obučen u radno odelo.

- Ispričao je da su nakon pucnjave skočili na ubicu. Da su ga udarali, ali da im je pobegao. Rekao je da mu je brat faktički umro na rukama- kaže naš sagovornik.

Luka Žižić preminuo je sinoć u 19.43 sati, a policija traga za ubicom.

Po istom modelu ubijen je Bojan Mirković pre dve godine, tačnije u novembru 2020. Mirkovića je Lazar Tejić sačekao u garaži u naselju Belvil kada se vraćao iz prodavnice. Navodno, on je u njega ispalio čak osam hitaca. Dovezao se električnim biciklom, upucao ga i potom pobegao.

Bojan Mirković Foto: Tanjug/Privatna arhiva

Po sličnom modelu postupio je i ubica Strahinje Stojanovića, Milivoje Lovrenović (50) iz Bosanske Gradiške koji je aktivirao bombu postavljenu pod džip Strahinje Stojanovića. On se do mesta zločina dovezao biciklom i bio je obučen kao profesionalni biciklista. Aktivirao je eksplozivnu napravu, a potom pobegao. Električni bicikl, za koji se sumnja da je korišćen tokom likvidacije, policija je našla u Savi.

Strahinja Stojanović, EKSPLOZIJA NA NOVOM BEOGRADU, DŽIP  eksplodirao Foto: Telegraf/Jovica Vučković, Instagram

Inače, do nedavno su se likvidacije izvršavale iz "besnih" kola u pokretu, a pre nekoliko godina, naša mafija je preuzela modela likvidacija koje su prvo počele u Italiji, a to su rafali sa električni trotineta i bicikli.

BONUS VIDEO:

Video: Snimak hapšenja osumnjičenih za ubistvo u Belvilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Detektiv Djido Mova

    29. april 2022 | 13:23

    Vezuje trotinet, sto znaci da je isti subjekat, odnosno pocinilac.

  • Srbin

    29. april 2022 | 14:37

    To je potvrda da ih treba registrovati i uvesti obuku za njih jer i oni su ucesnici u saobracaju

  • deda Mile ima farmu

    29. april 2022 | 17:16

    Ekološki, nema šta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA