≫ 

Lukin ubica krije se u štek stanu na Novom Beogradu? Po načinu likvidacije zločin dugo i do detalja planiran

Prvih 48 sati najbitniji za policiju da dođe do ubice koji je po svemu sudeći do detalja isplanirao zločin

  • 15
Ubistvo, kafe Ritual, Luka Žižić Nehruova 51, Novi Beograd

Foto: Mateja Beljan

Policija i dalje češlja Novi Beograd zbog sumnje da se ubica vlasnika kafića "Ritual" Luka Žižić (37) krije u štek stanu koji je iznajmio kako bi se primirio 48 sati nakon likvidacije.

Ono što je do sada policija zaključila jeste da je zločin dugo i do detalja isplaniran i da napadač zna da policija intezivno traga za njim i da mu je najbitnije da se dva dana primiri.

- Iz dugogodišnjeg iskustva i na primerima ovakve likvidacije mogu reći da se ubica najverovatnije krije u nekom od obližnjih stanova. Imao je zadatak da što pre pobegne nakon zločina. Iz tog razloga izabrao je električni trotinet. Sa njim se brzo i lako kreće kroz uske ulice. Pomoću njega brže je stigao na odredište - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Ubica je nakon zločina ostavio svoj DNK-a trag i radi se na utvrđivanju njegovog identiteta.

- Osumnjičeni je ostavio otiske na pištolju i rukavicama, ali ima njegovih tragova krvi na mestu ubistva. Našli smo i njegovu masku, ali i kačket- dodaje naš sagovornik.

Kako je "Telegraf.rs" ranije pisao, ubica obučen u radno odelo ušao je u kafić "Ritual" gde je sedeo Luka sa prijateljima i bratom. Zamolio ih je da ode do toaleta gde se kratko zadržao. Izašao je sa pištoljem u ruci i prišao mu.

- Vlasniku kafića pucao je u glavu i grudi. U nameri da zadrže ubicu brat ubijenog i prijatelji skočili su na napadača. U jednom trenutku su ga bukvalno držali, ali su ga pustili kada su videli da je Lukin brat uzeo nož u ruke i da ima nameru da ubode- dodaje naš izvor.

Prema našim inforamcijama, policija je uzela snimak iz kafića. Na njemu se jasno vidi lik ubice za kojim se intezivno traga.

Lekari Hitne pomoći smrt Luke Žižića konstatovali su sinoć u 19.43 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pula

    29. april 2022 | 16:03

    Bas je brizljivo planirao. Jedva se i ne znam kako iskobeljao

  • Realno

    29. april 2022 | 19:55

    Da je do detalja planirano imao bi pomagace koji ga cekaju pri bekstvu, i ne bi ga posle ubistva umalo prebili i licno uhapsili, toliko o planu i prefesionalizmu.

  • SM

    29. april 2022 | 16:21

    Isplanirao mozda ali nije valjda iz cista mira bas pucao u pokojnog?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA