≫ 

Danilo Stojanović, policajac koga povezuju sa Šarićem, ostaje u pritvoru: Čeka se odluka od izručenju

Osumnjičenima se stavlja na teret da su švercovali narkotike, ali i da su organizovali ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru, inače Šarićevog saradnika, koji je bio viđen za njegovog naslednika

  • 2
Darko Šarić, Danilo Stojanović  Milutin Radovanović Foto: ATA Images, Facebook

Vanpretresno veće bjelopoljskog Višeg suda postupilo je po zamolnici pravosudnih organa Republike Srbije i produžilo na 40 dana ekstradicioni pritvor policajcu Danilu Stojanoviću. 

Kriminalna grupa Pljevljaka Darka Šarića, osumnjičena za izvršenje teških krivičnih dela, među kojima je i šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a čiji je član postao i njegov sugrađanin i visoki funkcioner srpske policije Darko Stojanović, koji je nedavno uhapšen u Beranama, obuhvatala je još četiri crnogorska državljanina, piše u naredbi za sprovođenje istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije, piše "Dan".

Radi se o Bojanu M. Stanojkoviću iz Podgorice, Danilu S. Odoviću iz Pljevalja, obojica nastanjeni u Beogradu, Nikoli B. Spasojeviću, za kojeg se ne navodi mesto rođenja osim da je crnogorski državljanin, i Dušku R. Mirkoviću iz Bijelog Polja, takođe nastanjenom u Beogradu. Osim ovih crnogorskih državljana, naredbom su obuhvaćeni i advokat  Dejan Lazarević, Milutin Radovanović, Stefan Andrejić, Marko Vukić i Uroš Radovanović, kao i Aleksandar Bošković iz Valjeva.

Vanpretresno veće bjelopoljskog Višeg suda postupilo je po zamolnici pravosudnih organa Republike Srbije i produžilo na 40 dana ekstradicioni pritvor Danilu Stojanoviću, koji je pre desetak dana pobegao tokom pokušaja kontrole na graničnom prelazu, ali ga je crnogorska policija locirala i uhapsila i od 18. aprila se nalazi u ekstradicionom pritvoru. Narednih dana očekuje se molba za njegovo izručenje. Ukoliko do toga ne dođe u zakonskom roku, Stojanović bi se mogao naći na slobodi.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su švercovali narkotike, ali i da su organizovali ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru, inače Šarićevog saradnika, koji je bio viđen za njegovog naslednika.

Pripadnici ove grupe se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

– Darko Šarić, za vreme boravka u pritvorskoj jedinici Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, izdavao je naloge pripadnicima kriminalne grupe preko kriptovanih telefona, sa instaliranom aplikacijom skaj, pa su Petar Ćosić i Manuel Vulić, protiv kojih se vodi postupak u Hrvatskoj, i Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, kao i više N.N. lica, u stanju uračunljivosti, postali pripadnici organizovane kriminalne grupe, prihvatili njene aktivnosti i izvršavali određene zadatke- piše u naredbi Tužilaštva za organizovani kriminal.

Istraga

Kako se navodi u naredbi, Danilo Stojanović i Milutin Radovanovićsu od 14.6. do 2.7.2020. godine, u Beogradu i Staroj Pazovi, u svojstvu službenih lica – policijskih službenika MUP Republike Srbije – Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove, iskorišćavanjem svojih ovlašćenja, pribavili korist okrivljenima Urošu Radovanoviću, Predragu Paniću i Igoru Topličaninu u vidu izbjegavanja lišenja slobode, određivanja mere pritvora i ukidanja raspisane policijske potrage, čime su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Prema naredbi, visokopozicionirani službenik MUP-a RS Duško Mirković imao je zadatak da prikuplja strogo poverljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe i o preduzetim radnjama policijskih službenika SBPOK povodom krivične prijave svedoka saradnika Nebojše Joksovića i da je te podatke prenosio okrivljenom Dejanu Lazareviću u neposrednim kontaktima ili preko kriptovanih telefona sa skaj aplikacijom, od kojeg je za tu uslugu dobijao gotovinske iznose u eurima.

Video: Dovođenje Šarića u pritvor Specijalnog suda: Danas će biti saslušan, sumnjiči se za Ciglino ubistvo

(Telegaraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    3. maj 2022 | 16:29

    Sad sam se setio....ovaj Šarić izgleda kao pas policajac iz jednog crtaća.......i ja nisam normalan.....

  • Зоки

    3. maj 2022 | 16:31

    Све Црногорци настањени у Београду, отерати их све назад док није касно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA