≫ 

Dva mafijaška obračuna u Beogradu za samo sedam dana: Gorana upucali u čelo, Luku ubili rafalom u kafiću

Gorana A. (21) su prolaznici slučajno pronašli sinoć, u lokvi krvi u kojoj je ležao na stazi ispred Osnovne škole "Nikola Tesla"

  • 1
Skuter ubica pucnjava pucanje pistolj, istraga policija policajac policijska traka Foto: Milena Đorđević, Shutterstock

U Beogradu su se u roku od sedam dana dogodila dva mafijaška obračuna, Luka Žižić (37) ubijen je u prošli četvrtak u lokalu "Ritual" na Novom Beogradu koji je u vlasništvu njegovog brata, a sinoć u Vinči upucan je u čelo Goran A. (21). 

Gorana A. (21) su prolaznici slučajno pronašli sinoć, u lokvi krvi u kojoj je ležao na stazi ispred Osnovne škole "Nikola Tesla". Njega je, prema prvim informacijama, upucao napadač sa kacigom koji je posle pucnjave pobegao skuterom u pravcu hotela "Radmilovac".

Ranjeni mladić navodno kod sebe nije imao dokumenta, a kolima Hitne pomoći prebezen je na VMA, gde se lekari bore za njegov život, jer je, prema rečima načelnika VMA, on i dalje životno ugrožen.

Video: Snimak sa lica mesta: Mladić upucan u Vinči ispred osnovne škole a pored je vrtić

Samo šest dana ranije, Luka Žižić (37) iz Novog Beograda ubijen je kada je mladić obučen u radno odela u njega ispalio 11 hitaca iz pištolja CZ 99 mm.

Policija je raspisala potragu za mladićem starim oko 30 godina, visokim 180 centimetara, tamne kose i brade. Inspektori su na mestu zločina našli stvari koje su pripadale osumnjičenom za ubistvo- rukavice, masku, pištolj i šanžer. Još nije poznat tačan motiv zločina.

Policija je oduzela snimke sigurnosnih kamera iz lokala. Na njima se vidi momak koji ulazi u kafić i traži da ode u toalet. U tom trenutku za stolom sedi Žižić sa bratom i nekoliko prijatelja.

- Hladnokrvni ubica prilazi Žižiću i puca mu u grudi i glavu i to čak 11 hitaca iz pištolja CZ 99. Zatim, kreće da beži, ali ga hvataju drugovi i brat ubijenog. Oni ga udaraju rukama i nogama, ali mu skidaju masku i kačket- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Na snimku se vidi kako ubicu puštaju da pobegne.

- Prijatelji su tokom istrage rekli da su to uradili jer su videli nož u rukama Žižićevog brata i na taj način su hteli da ga spreče da napadača i povredi. Međutim, oni ga ponovo hvataju, ali on uspeva da im pomogne. Nikome za sada nije jasno kako se to dogodilo- dodaje naš sagovornik.

Žižić, nezvanično, u svom krivičnom dosijeu ima krađu i učestvovanje u tuči.

Kako je "Telegraf.rs" pisao, ubica se dovezao, ali i pobegao električnim trotinetom.

BONUS VIDEO:

Video: Snimak ubistva Luke Žižića: Ubica prišao do stola i ispalio nekoliko hitaca direktno u njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA