Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je novu službu za saradnju sa medijima

Savetnik za medije takođe će kooridnirati rad sa portparolima osnovnih javnih tužilaštava sa teritorije nadležnosti VJT u Beogradu

  • 0
Palata pravde, Viši sud u Beogradu, Više javno tužilaštvo, Drugi osnovni sud, Drugo osnovno javno tužilaštvo Foto: Marko Jovanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je novu službu za saradnju sa medijima, u cilju blagovremenog i tačnog informisanja javnosti i veće transparetnosti svog rada, a u želji da se poveća poverenje građana u rad javnog tužilaštva.

Službom koordinira savetnik za medije, bivši novinar sa dugogodišnjim iskustvom u izveštavanju o radu pravosuđa, koji će medijima biti dostupan za pitanja i odgovore i mimo utvrđenog radnog vremena tužilaštva.

Savetnik za medije takođe će kooridnirati rad sa portparolima osnovnih javnih tužilaštava sa teritorije nadležnosti VJT u Beogradu. Sve informacije koje se tiču rada VJT, izuzev onih koje su zakonom predviđene kao poverljive zbog tajnosti istrage, na ovaj način će biti blagovremeno prosleđene, odnosno dostupne javnosti.

BONUS VIDEO:

Video: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Branislava Penčića u Obrenovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA