≫ 

Počinje suđenje za ubistvo MMA borca, Uroša Stefanovića: Boća i Janjoš na pripremnom ročištu 17. maja

Za ovo krivično delo terete se Dalibor Bogdanović Boća (45), bivši policajac, i Daniel Janjoš (42). Oni će u sud biti dovedeni iz pritvora, koji im je poslednji put produžen do 9. jula

  • 0
Uroš Stefanović MMA borac ubijen pucnjava Novi Sad Foto: NS Uživo/Ustupljene fotografije, Printskrin: Youtube/Creative MMA

U Višem sudu u Novom Sadu za 17. maj je zakazano pripremno ročište za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47), jaljaju Novosti.

Za ovo krivično delo terete se Dalibor Bogdanović Boća (45), bivši policajac, i Daniel Janjoš (42). Oni će u sud biti dovedeni iz pritvora, koji im je poslednji put produžen do 9. jula.

Pucnjava u kojoj je ubijen Stefanović, a Kovačević ranjen, dogodila se 2. septembra prošle godine u Cankarevoj 8 u novosadskom naselju Detelinara. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, podsećamo, 11. marta podiglo optužnicu protiv Bogdanovića i Janjoša zbog, kako su naveli, opravdane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Dalibor Bogdanović, koji je nešto više od šest meseci bio u bekstvu i za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, 9. marta se sam predao novosadskoj policiji. Janjoš, koji je takođe bio u bekstvu, policiji se predao dve nedelje posle ubistva MMA borca i ranjavanja Kovačevića.

Stefanović je ubijen kada je, bukvalno izleteo i goloruk stao ispred Kovačevića da mu zaštiti život kada su u njihovom pravcu ispaljeni hici, iz, kako se sumnja, automatskog oružja. On je pao smrtno pogođen, dok je Kovačević ranjen u levu podlakticu.

Video: Pucnjava u Novom Sadu: Ubijen momak (26) iz obezbeđenja Goranca inače MMA borac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA