≫ 

Sakrila čitavo bogatstvo u kesice za pecivo, pa "pala" na Gradini: Carinici uhvatili troje Bugara

Neprijavljene devize i zlatni nakit otkriveni su tokom pregleda "folksvagen šarana" nemačkih registarskih oznaka kojim je troje bugarskih državljana iz Nemačke putovalo ka Bugarskoj

  • 1
Zaplena deviza zlata Gradina Foto: Uprava Carina

Carinici su 14. maja 2022. godine na izlaznoj strani prelaza Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 107.000 neprijavljenih evra i 250 grama zlatnog nakita.

Neprijavljene devize i zlatni nakit otkriveni su tokom pregleda "folksvagen šarana" nemačkih registarskih oznaka kojim je troje bugarskih državljana iz Nemačke putovalo ka Bugarskoj. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, svo troje putnika je reklo da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, tokom detaljnog pregleda je u tašni 52-putnice otkriveno gotovo 126.000 neprijavljenih evra, kao i 250 grama težak zlatni nakit (ogrlice, minđuše, narukvice i privesci u obliku dukata). Novac je bio zapakovan u više koverata akamufliranih u kesice namenjene za pecivo iz pekare, koje je putnica nosila u tašni.

I to nije sve: obojica njenih saputnika takođe su kod sebe imali neprijavljen novac u iznosu od gotovo 11.000 evra, čime se ukupno otkrivena suma popela na skoro 137.000 evra. Među otkrivenim novčanicama najbrojnije su bile one u apoenima od 100 evra kojih je bilo 954, potom 34 novčanice od po 200 evra i još 9 od 500. Putnicima je odmah vraćen iznos od 30.000 evra (10.000 evra po osobi) koji nisu imali obavezu da prijave, dok su ostatak novca i sav neprijavljeni zlatni nakit privremeno zadržani do okončanja postupka.

BONUS VIDEO:

Video: Hoćete da švercujete? Bolje ne, jer će vas Neron i Hera poslati iza rešetaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA