≫ 

Saznajemo: Dobijen DNK profil delova tela koji su izvađeni iz Dunava kod Kostolca

Veštak je izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK

  • 0
Foto-ilustracija: Nikola Tomić, Shutterstock

Foto-ilustracija: Nikola Tomić, Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Požarevcu dobilo je izveštaj Nacionalnog kriminalističkog centra iz Beograda sa profilom DNK-a osobe muškog pola čiji su delovi tela nađeni početkom marta, u Dunavu kod Kostolca, ekskluzivno saznaje "Telegraf.rs".

- DNK je upoređen sa bazom nestalih osoba, ali se nije poklopio ni sa jednim od postojećih - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Veštak je, kako smo ranije pisali, izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK. U ovom slučaju, navodno, to je bila butna kost.

Više javno tužilaštvo iz Požarevca je potom naredilo Nacionalnom kriminalističkom centru iz Beograda da iz delova pronađenog tela dobije DNK profil i uporedi sa onima iz baze.

- Obducent je utvrdio da je reč o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najverovatnije sportista. Veštak je, takođe, zaključio da su delovi tela čoveka najmanje pola godine u vodi. Na njemu su nađene tamne patike i čarape. U svom izveštaju naveo je i osnovne podatke koje je tokom veštačenja saznao ...- kaže naš izvor blizak istrazi.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar radio je i veštačenje žrtava klana Veljka Belivuka.

- Kada porodica prijavi nestanak osobe policiji daje podatke koji se tiču visine, starosti, građe, odeće koju je u trenutku nestanka imao, a od njih se uzima i DNK. Nekada se dogodi da i roditelji na osnovu patika, čarapa ili veša prepoznaju dete. Ukoliko se radi o srodnicima čijeg DNK profila nema u bazi onda se od njih uzima on i upoređuje sa DNK-a profilom koji je utvrdio Nacionalni kriminalistički centar - objašnjava naš sagovornik.

Kako je Telegraf. rs pisao, alas je na desnoj obali Dunava u mestu Pepelište kod Kostolca primetio da pluta deo tela. Pozvao je policiju.

Mediji su spekulisali da je reč o Jovi Kecmanu iz Beograda, za koga se sumnja da je žrtva klana Veljka Belivuka i koji je nestao pre nepune dve godine, ali je obdukcija pokazala da nije reč o njemu.

BONUS VIDEO:

Video: Telo je na sebi imalo plave farmerke i jednu patiku: Izjava brodara koji je našao leš u Dunavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA